5 stilskih pravila za mišićave muškarce - Men`s Health

5 stilskih pravila za mišićave muškarce

Većina muškaraca nije građena poput Toma Hardija, a upravo zato većina brendova odeću kreira po obliku tela prosečnog muškarca. Ukoliko ste muškarac koji vodi računa o svom izgledu i redovno idete u teretanu, moraćete dodatnu pažnju posvetiti izboru odeće kako biste istakli svoje telo. Magazin FashionBeans je otkrio koji krojevi, materijali i oblik odeće su najpogodniji sportski građenim muškarcima.

Pogledajte i 4 modna saveta za visoke muškarce

VELIČINE

Većina ozbiljnih vežbača ima široka ramena i uzak struk, a to znači da uglavnom biraju odeću koja je uska na delovima gde su mršaviji i u isto vreme široka na mestima gde imaju snažne mišiće. Činjenica da dižete velike težine ne znači da trebate da nosite preusku odeću koja nije u vašoj veličini. Iako većina muškaraca svim silama želi da pokaže rezultat svog rada, čini se da moda nije idealan prostor za to.

POSETITE KROJAČA

Umesto da prijanja uz vaše telo, odeća bi trebala da prati liniju vaše siluete. Slim fit odeća je najčešći izbor među muškarcima koji žele da istaknu svoje mišiće, ali problem leži u činjenici da većina brendova odeću kreira prema građi prosečnog muškarca. Preuska odeća će dodatno istaći figuru torza, pa će to kreirati utisak disbalansa tela, odnosno izgledaćete kao da ste propustili trening za noge. Skrojena odeća po vašoj meri je najbolje rešenje jer će u punoj meri naglasiti vaše atribute i sakriti eventualne mane.

Džins vodič: 6 najboljih modela za vašu građu

HENLEY MAJICA

Činjenica je da su mišićavi muškarci vremenom počeli sve više da ističu svoje atribute, pa sve češće na njima možemo videti majice sa ogromnim v izrezima. Henley majice su nastale kao deo veslačke opreme, i to ne bez razloga. To znači da se sužavaju prema struku, vrlo su udobne, ističu ramena a zbog dugmića na kragni mogu se nositi raskopčane pa imaju i praktičnu komponentu.

Pročitajte i  13 navika koje se vašem šefu neće dopasti

MANJE JE VIŠE

Jedna od najčešćih modnih grešaka koje prave mišićaviji muškarci je nošenje većeg broja slojeva odeće što samo dodatno stvara efekat disproporcije tela. Da biste to izbegli, preko zime nosite komade od kašmira ili merino vune koji su veoma topli a pritom nisu masivni. Kratke jakne poput harington ili bomber modela su idealno rešenje jer lepo kreiraju balans gornjeg i donjeg dela tela.

SPORTSKE MODNE IKONE: Najbolje obučeni NBA igrači

NAPRAVITE BALANS TELA

Ukoliko ste visoki i krupni, iskoristite aksesoare da minimizirate obim svog tela. Klasični malo širi kaiševi će na efektan način napraviti balans dva dele tela. Iz istog razloga pametno je izbegavati monohromni izgled i birajte odeću u tonalnim nijansama. Stilisti takođe preporučuju da izbegavate komade sa dvorednim kopčanjem koji će samo dodatno istaći vaše grudi.

D.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *