Obuća za savršen stil: 5 must have modela za prolećne dane - Men`s Health

Obuća za savršen stil: 5 must have modela za prolećne dane

DERBI CIPELE

Dolaskom lepog, sunčanog vremena potrebno je da obuću osvežite nečim tipičnim za tu sezonu. Malo drugačiji modeli derbi cipela u malo smelijim bojama i detaljima. Boja pertli u ekscentričnijim tonovima ili zanimljivi detalji na đonu cipele obezbediće vam u isto vreme klasičan i jedinstven stil.

Prolećni modni trendovi: 5 saveta za savremenog muškarca

 

BELE PATIKE

Muškarci veću pažnju posvećuju izboru obuće nego što je slučaj sa odećom, a s obzirom na tu činjenicu naprosto morate imati jedan par klasičnih belih patika. Monohromni beli modeli bez velikih natpisa brendova su trend već nekoliko sezona, a ta tendencija se nastavlja i ovog proleća i leta. Bele patike u retro modelima su vrlo zahvalne jer se mogu kombinovati sa svim stvarima u vašem ormaru.

 

DESERT ČIZME

Ovaj modni klasik je savršen komad za prolećno vreme. Desert čizme će svakom muškarcu obezbediti ležeran gradski stil uz dozu street elegancije. Kao i drugi različiti modeli obuće, ove čizme su nastale za potrebe vojske a posebno su bile popularne tokom Drugog svetskog rata na ratištu u Severnoj Africi pa odatle potiče termin pustinjske čizme. Za ovo proleće preporučuju se modeli od antilopa u sivoj ili svtlo plavoj boji.

 

LOAFER CIPELE

Bez obzira da li vreme provodite sa društvom u nekoj letnjoj bašti ili idete na neki zvanični događaj, loafer cipele će vam dati osećaj slobode i jedinstvenog ležernog stila. Letnji, lagani modeli od antilopa su idealan partner u kombinaciji sa teget odelom, čino pantalonama pa čak i bermudama.

Pol Smit: 7 stvari koje svaki muškarac treba da ima

 

BROGUES CIPELE

Ne postoji bolje vreme da eksperimentišete sa bojom obuće nego tokom proleća i leta. Brogues cipele u svetlim bojama sa pomalo smelim detaljima su idelana opcija ako težite smart casual izgledu. Svoj veliki povratak u modu mogu zahvaliti Rajanu Goslingu koji ih je u tom opuštenom džez duhu nosio u filmu La La Land.

Pročitajte i  5 knjiga koje svaki muškarac treba da pročita

 

D.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *