7 stilova brade koji će dominirati ove godine - Men`s Health

7 stilova brade koji će dominirati ove godine

Ako izaberete pravi stil brade koji najbolje pristaje vašem licu, bićete najbolji frajer gde god se pojavite. Evo koji stilovi brade će se nositi ove godine:

BALBO BRADA

Ovaj stil brade je jedan od najpopularnijih u današnje vreme, a među prvima ga je popularisao poznati glumac Robert Dauni Džunior. I neki akcioni junaci poput Osvetnika i Ajronmena proneli su slavu balbo stilu brade.

Kakve muškarce žene više vole: bradate ili glatko obrijane?

OBLIK LICA

Balbo stil najviše odgovara muškarcima sa uskom bradom.

KAKO JE POSTIĆI?

Potrebno je da vam prvo izraste puna brada kako biste je oblikovali. Nemojte da se brijete 4 nedelje, a onda kreirajte ovaj stil brade uz pomoć oštrog brijača. Lakši način da oblikujete bradu jeste da koristite aparate za brijanje koji imaju razne dodatke za oblikovanje brade.

BANDHOLC BRADA

Kum ove mone muške brade je Erik Bandholc, osnivač kompanije Beardbrand koja se bavi proizvodnjom pribora i losiona za sve popularnije berbernice. Da biste poneli ovu bradu potrebno je da je pustite što više, a zatim da je redovno održavate.

OBLIK LICA

Muškarcima koji imaju trouglasto, ovalno ili lice u obliku dijamanta.

KAKO JE POSTIĆI?

Formiranje bandholc brade zahteva strpljenje. Morate se navići da vaša brada neće biti najsavršenija u periodu od četiri meseca kao i da vam u tom periodu neće trebati brijač i makaze. Nakon tog vremena kada brada dobije potpunu punoć, počnite da je oblikujete tako što će vam linija brade pratiti liniju lica. Ovim stilom brade definitivno ćete se razlikovati od drugih.

KRUŽNA BRADA

Ova brada je tako poznata pod nazivom- standardna brada. Ovaj stil je kombinacija brkova i kozije bradice. Izgleda vrlo uredno pa je zato odlična opcija za muškarce koji nisu ljubitelji dugih brada.

OBLIK LICA

Kružna brada najlepše stoji muškarcima sa okruglim i ovalnim oblikom lica.

KAKO JE POSTIĆI?

Potrudite se da pustite dovoljnu dužinu brade kako biste izbegli preveliku upotrebu brijača i trimera. Najsigurnija opcija je da prvi put bradu oblikujete uz pomoć profesionalca, a zatim kada dobijete željeni izgled na vama ostaje samo da je oblikujete.

PUNA BRADA

Najmuževniji stil brade je ujedno i najpopularniji među pripadnicima snažnijeg pola. Ovaj stil brade je posebno atraktivan kada naglašava atribute lica muškarca koji je nosi.

OBLIK LICA

Lica u obliku dijamanta, trougla i obrnutog trougla najpogodnija su za punu bradu.

Pročitajte i  Ležeran večernji stil za dvadesete

KAKO JE POSTIĆI?

Kvalitet pune brade najviše zavisi od genetike. Ukoliko dlačice rastu ravnomerno po celom delu vašeg lica mnogo lakše je postići ovaj mačo stil. Pustite vlasi da rastu najmanje 6 nedelja a zatim u ruke uzmite makaze ili trimer i oblikujte je po svojoj želji.

Žao nam je: Ovih 6 znakova otkrivaju da brada nije za vas

GARIBALDI BRADA

Ukoliko nemate previše vremena, a želite impozantniju bradu onda je za vas najidelaniji Garibaldi stil. Malo je kraća od bandholc stila i ne zahteva previše održavanja.

OBLIK LICA

Ovo je brada za muškarce sa ovalnim i pravougaonim licem.

KAKO JE POSTIĆI?

Biće vam potrebno oko 4 meseca da pustite vlasi kako bi dostigle dužinu od 15 do 20 centimetara. Oblikujte je tako da donji deo izgleda zaobljeno. Dodatnu pažnju posvetite oblikovanju brkova koji mogu biti malo kraći.

IMPERIJAL STIL

Imperijal stil je postao popularan tokom Drugog francuskog cartstva. Zapravo mnogo je manje ovo stil brade brade koliko je u ovom slučaju reč o stilu brkova. U svakom slučaju možete kombinovati oblikovan stil brkova sa dužinom zulufa ili ostatkom brade, kao što to recimo čini Mel Gibson. Uvek vodite računa da brkovi budu najdominantniji deo na vašem licu.

OBLIK LICA

Imperijal se preporučuje muškarcima sa duguljastim i licem u obliku pravougaonika.

KAKO JE POSTIĆI?

Nemojte da se brijete kako bi brada dostigla punoću. Redovno skidajte delove dlačica ispod zulufa i oko usta. Dozvolite da vam brkovi izgledaju prirodno, čak i ako vas ometeju da normalno jedete. Budite strpljivi a potom počnite da uvijate krajeve kako biste dobili pravi moćni imperijalistički izgled.

KRATKA BRADA

Ovo je najlakši stil brade koji možete postići. Ne postoji neki specijalni metod kako da je održavate, već je potrebno samo nekoliko dana da se ne brijete.

OBLIK LICA

Odgovara svim oblicima lica.

KAKO JE POSTIĆI?

Samo je potrebno da pustite bradu dva ili tri dana i postićete željeni efekat. Nakon tog perioda trimerom održavajte željenu dužinu. Ako vam dlačice izrastaju iznad jagodičnih kostiju, obavezno oblikujte taj deo kako biste izgledali uredno. Takođe je poželjno da brijete deo po vratu iz praktičnih ali i estetskih razloga.

D.R.

*Najbolje savete o fitnesu, zdravlju, seksu, ishrani, stilu otkrijte na našoj Fejsbuk stranici >>> Men’s Health Srbija

*Zapratite Men’s Health Srbija i na Instagramu >>> https://www.instagram.com/menshealthsrbija/Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *