KAKO DA IZGLEDATE BOLJE NEGO IKAD: 8 odluka koje svaki muškarac treba da donese u 2017. godini - Men`s Health

KAKO DA IZGLEDATE BOLJE NEGO IKAD: 8 odluka koje svaki muškarac treba da donese u 2017. godini

Dolazak nove godine sa sobom često nosi i priliv entuzijazma, priliku za nov i čist početak, pa osim što svodimo račune i osvrćemo se na godinu na isteku, donosimo i neke odluke da ćemo biti bolji i uspešniji u narednoj godini.

Men’s Health Srbija vam pomaže da donesete prave odluke osvrtom na najvažnije savete o negi lica i tela:

Nega brade: 5 najvećih grešaka koje pravite

1. NAUČITE DA ČISTITE LICE

Tradicionalni jaki sapuni su za većinu muškaraca jedini preparat koji koriste za čišćenje lica. Većina sapuna tog tipa otklanja prirodna ulja sa kože, ostavljajući neprijatan suv osećaj zatezanja na koži. Da biste otklonili nečistoću sa kože, a da pritom zadržite vlažnost koristite gelove ili tonike za ispiranje lica. Lice perite dva puta dnevno, ujutro i uveče. Koristite tekuću vodu, jer u stajaćoj vodi često ima bakterija koje mogu ostati na vašoj koži i vodite računa da vam ruke budu čiste.

2. REDOVNA NEGUJTE LICE…

Postojana hidratacija je ključna za zdravlje kože i osećaj glatkoće. Prvo dobro operite lice, a zatim nanesite kremu i lagano kružnim pokretima namažite sve delove lica od čela do brade. Još važnije je da pronađete proizvod za hidrataciju koji će vam najviše odgovarati. Onima sa osetljivijom kožom savetujemo da izbegavaju proizvode koji sadrže alkohol, dok bi oni sa masnijom kožom trebalo da koriste proizvode na bazi salicilne kiseline.

3. …I TELO

Poput kože lica i ostatku tela je potrebna dobra hidratacija. Pogotovo je potrebno hidrirati delove poput kolena, listova i laktova. Kožu dodatno hranite proizvodima bogatim vitaminom E nakon tuširanja.

Pogledajte i Evo kako da sprečite iritaciju kože posle brijanja

4. SHVATITE VAŽNOST ZAŠTITE OD SUNCA

Iako u zadnjim mesecima stare i prva tri meseca nove godine nema previše sunčanih dana, vrednosti UV zraka su i dalje visoke, pa biste itekako trebali voditi računa o negi lica. Sunčeva aktivnost izaziva starenje kože, a takođe je i glavni uzrok nastanka raka kože. Sa druge strane, nije poželjno ni u potpunosti izbegavati sunce jer nam ono obezbeđuje vitamin D, koji poboljšava apsorbciju kalcijuma i jača koštani sistem. Zaštitite kožu koristeći kremu za zaštitnim efektom 15 ili 30.

5. ORALNA HIGIJENA

Nega zuba uvek treba biti vaš prioritet. Sve popularniji aparati za uklanjanje hrane i kamenca između zuba ili konac za zube će vam pomoći da zadržite lep osmeh i da uvek imate svež dah. Pored toga korist će imati i vaše desni jer ćete otkloniti sve bakterije koje mogu uzrokovati probleme.

Pročitajte i  Gljivične infekcije stopala - „atletsko stopalo”

6. BRINITE O SVOJOJ BRADI

U jeku velike popularnosti brada, možete biti krajnje kreativni i oblikovati je po svom ukusu. Ali zapamtite – da bi brada lepo izgledala potrebna joj je kvalitetna nega i puna pažnja. Ukoliko preferirate potpuno obrijano lice brijač povlačite uzdlaku umesto da idete u kontra smeru iako se na taj način postiže glatko brijanje. Razlog tome je moguća iritacija kože po hladnom vremenu i neprijatno urastanje dlake. Što se tiče većih brada potrebno je četkanje najmanje dva puta nedeljno kako biste otklonili mrtve ćelije kože. Takođe je potrebno bradu prati specijalnim šamponima na svaka dva dana kako biste zadržali vlažnost dlake i sprečili nastanak peruti.

Saznajte i Najbolji prirodan lek protiv peruti

7. ODRŽAVAJTE PRIBOR

Kao što je potrebno redovno održavati automobil ista stvar je i sa vašim priborom za brijanje u nameri da ga duže zadržite u odličnom stanju. Najvažnije oružje u vašem arsenalu je verovatno trimer za bradu. Periodično ga operite u vodi i sapunu, a zatim ga ostavite da se osuši na peškiru. Zatim koristite četku za trimer da biste otklonili dlake, a zatim sve podmažite lubrikantima kao što su specijalizovana ulja za održavanje ove vrste pribora. Redovno održavanje brijača sa druge strane će vam ponoći da žilet duže traje, a sve što je potrebno je da nakon brijanja brijač isperete vrelom vodom a zatim ga ostavite da se osuši.

8. PRIHVATITE GUBITAK KOSE

Ukoliko ste primetili da vam se kosa proređuje na nekim delovima, počnite da se šišate kraće tako da bi ti delovi bili manje vidljivi. Koristite šampone koji povećavaju volumen kose dok za oblikovanje frizure probajte sprejeve na bazi slane vode ili pomade od gline. Izbegavajte snažne voskove i gelove koji će samo dodatno oslabiti vašu vlas kose. Tokom hladnog vremena postoje veće šanse od nastanka peruti pa bi sprejevi namenjeni zdravlju kože glave trebali biti deo vaše lične higijene.

Nega tela: 4 greške koje svi pravimo

D.R.

*Najbolje savete o fitnesu, zdravlju, seksu, ishrani, stilu otkrijte na našoj Fejsbuk stranici >>> Men’s Health Srbija

*Zapratite Men’s Health Srbija i na Instagramu >>> https://www.instagram.com/menshealthsrbija/


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *