Kako da odaberete najbolji džemper za svoju građu? - Men`s Health

Kako da odaberete najbolji džemper za svoju građu?

Džemper je jedan od bazičnih odevnih predmeta. Ima svoju praktičnu ulogu, jer je topao i prijatan, ističe liniju tela.

Međutim, ukoliko izaberete pogrešan model možete da narušite svoj izgled.

Saznajte i 5 vrsta muških džempera i kako ih nositi

Zato je poznati bostonski dizajner Metju Simko za magazin Made Man otkrio kako da izaberemo najbolji džemper prema tipu građe.

MUŠKARAC PROSEČNE GRAĐE

NAJBOLJI IZBOR: DŽEMPER SA OKRUGLOM IZREZOM

Nijedan muškarac ne voli da bude svrstavan u prosek, ali u ovom slučaju to je dobra stvar. Zbog činjenice da niste previše visoki, da niste preširoki illi prekratki, vaš tip građe vam omogućava da nosite gotovo svaki model džempera.

Zato umesto da se fokusirate na sam model, veću pažnju posvetite veličini i materijalu džempera.

Možda najbolja varijanta s kojom nikako nećete da pogrešite jeste džemper s okruglim izrezom, koji možete uvek da nosite.

Vuneni komadi: 7 glavnih trendova ove sezone

MUŠKARAC ATLETSKE GRAĐE

NAJBOLJI IZBOR: DŽEMPER S KRATKIM RAJFERŠLUSOM 

Ovaj klasični model koji je svoju popularnost stekao kao deo odeće u kantri klubovima se smatra najboljim modelom za snažnije muškarce.

Atletski građeni muškarci imaju šira ramena i uži struk, a upravo džemperi sa kratkim rajferšlusom stvaraju balans u proporciji tela jer razbijaju liniju ramena.

VISOKI I MRŠAVI MUŠKARCI

NAJBOLJI IZBOR: KARDIGAN

I dok krupni muškarci imaju problem sa džemperima na zakopčavanje, visokim i vitkim momcima se savetuje nošenje kardigana jer prikrivaju nedostatke.

Kada kupujete kardigan vodite računa o samoj veličini, jer preveliki modeli pre svega dodatno ističu vitku liniju tela. Kardigani koji će lepo prijanjati uz vaše telo su definitivno ono što vam treba.

Džins vodič: 6 najboljih modela za vašu građu

KRUPNI MUŠKARCI

Pročitajte i  UVEK SVEŽ IZGLED: 5 pilinga za lice iz domaće radinosti

NAJBOLJI IZBOR: DŽEMPER SA V IZREZOM

Veliki broj krupnih muškaraca izbegava da nosi džempere jer mogu da istaknu višak kilograma. Za muškarce sa ovom tipom građe savetuje se nošenje džempera sa V izrezom, jer stvaraju iluziju dužeg vrata što odvraća pažnju od srednjeg dela vašeg tela.

Birajte modele od tanjeg pletiva, jer će lepše stajati na vašem telu i činiti vas mršavijim za razliku od onih modela sa debljim materijalom.

NISKI I MRŠAVI MUŠKARCI

NAJBOLJI IZBOR: DŽEMPER SA KRUPNIJIM RADOM (PLETENICA)

Ukoliko spadate u kategoriju niskih i mršavih muškaraca treba da primenite sve savete obrnute od onih za krupne muškarce.

Birajte džempere od kompozitnijih materijala kao što su modeli sa pletenicama koji naglašavaju torzo i izdužuju siluetu tela.

Pogledajte i Kako da kombinujete džemper s košuljom

D.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *