Anatomija savršene jesenje jakne: 10 stvari koje mora da sadrži - Men`s Health

Anatomija savršene jesenje jakne: 10 stvari koje mora da sadrži

VIŠESTRUKA NAMENA

Savršena muška jesenja jakna se super slaže sa svim odevnim komadima. 

MH inspiracija: Iskombinujte je sa džemperom s grafičkim printom, džinsom i dubokim patikama i spremni ste za polazak.

Saznajte i Sa čim kombinovati kožnu jaknu?

BOJA

Neutralni tonovi su deo svih kolekcija ove jeseni, a lako je zaključiti i zašto. Mogu da se kombinuju sa gotovo svim stvarima, a donose i faktor umerenosti koji podiže modni profil svakog muškarca.

Stoga je najbolja boja jesenje jakne maslinasto zelena. 

Mh inspiracija: Iskombinujte je sa belom oksford košuljom, teget chino pantalonama i brogues cipelama ili se odlučite za casual varijantu u okviru koje ćete obući jednobojnu majicu, izbledele farmerke i bele patike.

MATERIJAL

To je ono što jednu jaknu čini nezamenljivim i statement komadom – materijal. Izbegavajte jakne od jeftinih materijala poput sintetike.

Stilisti za ovu jesen preporučuju model čuvene koledž jakne koja je sastavljena od mekane kože na rukavima i vune po ostalim delovima. Ta kombinacija materijala daće vašoj jakni poseban izgled, a ujedno ćete moći da je nosite mnogo duže bez straha da promeni formu.

DŽEPOVI

Dva simetrična džepa dijagonalno postavljena će pored praktičnosti uticati i na sam estetski izgled ovog komada. Zahvaljujući klasičnom dizajnu džepova koji će biti sa spoljne strane obložena kožom, neće narušiti uglađenu siluetu.

ZAKOPČAVANJE

Zaboravite na rajsfešluse i dugmiće, ove sezone će u modi biti jakne sa drikerima, koji su laki i pouzdani. Tonalno poklapanje prednjih dugmića sadržaće monotoni karakter jakne.

KRAGNA

Višenamenske muške jakne uglavnom imaju kragne u sportskom maniru. Kragna savršene jesenje jakne je srednje debljine, nije visoko podignuta, već se nalazi blizu vrata, a boja se uklapa u celokupni kolorit.

Pročitajte i  Stiven Džejms: Kako da postanete Instagram senzacija?

Saznajte i 4 muške jakne u kojima nećete izgledati krupnije

KROJ

Autentične jakne sa kožnim detaljima uglavnom imaju malo širi kroj. Ovakav model ima specifičan urbani duh i skrojen je da pristaje više uz telo i lako zadrži toplotu po hladnim jesenjim danima.

DUŽINA

Moderne jesenje jakne su dugačke do linije struka za razliku od parka modela. Ova verzija jakne se prostire do struka i daje muškarcu lep i sveden izgled, a u zavisnosti od izbora garderobe i casual stil.

RUKAVI

Iako savršena jakna prestavlja svakodnevni stil tu je i luksuzni element u vidu raglan rukava.

DETALJI NA RANFLI

Simbol savremenog luksuza su detalji. Što se tiče jakni uglavnom su to zanimljivi elementi na manžetnama, kragnama i ranflama. U slučaju savršene jakne za jesen to se ogleda u dodatnom sloju tkanine na delu oko struka, pa to pojačava utisak kvalitetnog modnog komada.

D.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *