Ovako će svaka kombinacija biti pun pogodak: Otkrijte koje boje su kao stvorene za vaš ten - Men`s Health

Ovako će svaka kombinacija biti pun pogodak: Otkrijte koje boje su kao stvorene za vaš ten

Usklađenost boja odeće s vašim prirodnim tenom je izuzetno važna. Muškarci u velikom broju slučajeva ne vode dovoljno računa o ovom segmentu, ali nije na odmet da znate neka osnovna pravila o izboru boja.

Pogledajte i Značenje i psihologija boja u odevanju

VAŽNO JE DA EKSPERIMENTIŠETE

Igranje u pogledu nijansi je dozvoljeno, ali odstupanje od osnovni pravila nije poželjno. Ukoliko imate svetle nijanse kože izbegavajte potpuno bele ili crne odevne kombinacije, u slučaju srednjih tonova kože njabolje će pristajati jarke nijanse boja dok u slučaju tamnog pigmenta možete biti slobodni u nošenju bele i pastelnih boja.

IZBOR BOJA PREMA TONU KOŽE BLED TEN

Za ovaj tip kože preporučuju se tople smeđe boje, svetliji tonovi narandžaste, tirkizna, crvena, svetloplava i zelena boja. Izbegavajte crnu i belu, pogotovo u kombinaciji jer ćete tako samo istaći manjak pigmenta.

 

Dobar izgled: Otkrijte tajnu duge preplanulosti

SVETLIJI TEN

Pastelne boje najbolje odgovaraju ovom tipu kože. Azurno plava, svetloroze i žuta, kao i boja lavande, treba da budu vaš izbor. Neutralni tonovi vam takođe odgovaraju, poput svetlosmeđe i sive boje. Ne savetuje se nošenje jakih osnovnih boja, ali i previše tamnih i zagasitih nijansi, kao što je crna ili teget boja.

PREPLANULI TEN

Probajte sa toplim nijansama, a kao najidealnije rešenje nameće se boja čokolade, toplo žuta, maslinastozelena, tamnocrvena i ljubičasta. Ni ovom tipu kože se ne preporučuje spoj bele i crne jer će vam dati pomalo monoton izgled.

Saznajte i Greške u oblačenju

TAMAN TEN

Na muškarcima koji imaju taman ten najbolje pristaju boje poput crne, tamno sive i teget boje. U suštini sve duboke nijanse odgovaraju ovom tipu kože. Smaragdnozelena, safir plava i ljubičasta boja uz belu i pastelne tonove su ono što se toplo preporučuje. Zemljane boje i isprani tonovi se nikako ne savetuju.

Pročitajte i  Modna dominacija: 5 načina da izgledate perfektno u majici s printom

 

D.R.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *