Evo kako da vam frizura uvek izgleda kao da ste tek izašli iz salona - Men`s Health

Evo kako da vam frizura uvek izgleda kao da ste tek izašli iz salona

Uvek je lep osećaj izaći iz frizerskog salona sa novom i svežom frizurom. Međutim, tu postoji taj mali problem – kosa raste. Uredno podšišana kosa sa strane nakon samo par nedelja počinje da izgleda neuredno, a na vrhu glave gubi željenu formu. Nema svako od nas mogućnost da ide kod frizera na svake dve nedelje, a upravo zato je poznati londonski berberin Sajmon Kroford podelio neke savete koji bi vam mogli biti vrlo korisni za održavanje vaše frizure.

BEZ PREJAKIH PROIZVODA

Najbolji način da zadržite kosu urednom je da koristite proizvode na bazi gline. Ove kreme ne samo da lepo mirišu već omogućavaju čvrsto držanje kose tokom celog dana. Još jedan razlog zbog kojih se preporučuje korištenje suvih proizvoda za kosu umesto voskova, krema i gelova je i zbog činjenice da će vam u slučaju duže kose biti potrebno više preparata, pa ukoliko su oni previše jaki, vaša će kosa izgledati masno nakon nekog vremena. Ako želite da izbegnete mašćenje kose tokom dana, odličan izbor su šamponi za suvo pranje kose koji će vašu kosu uvek činiti svežom i urednom.

Pogledajte i 4 muške frizure koje nikad neće izaći iz mode

DUŽA KOSA, MANJE PRANJA

Što je vaša kosa duža, moćete i duže vreme proći bez pranja jer će masnim supstancama sa kože glave trebati više vremena da dođu do vrha dužih vlasi. Ređim pranjem kose lakše ćete izaći na kraj sa neposlušnim delovima kose koje uglavnom uzrokuje upotreba šampona. Ne sasvim čistu kosu oblikujte tako što ćete koristiti fen da biste dobili ležeran izgled.

 

SAMOODRŽAVANJE

Ako ste dovoljno hrabri da sami skraćujete kosu, uradite to sa puno pažnje. Postoje neka pravila u slučaju samošišanja kojih se trebate držati. Koristeći mašinicu za oblikovanje kose sa strane uvek vodite računa o uglovima glave jer ćete u protivnom vrlo često jedan deo više skratiti od drugog. Kosu samo blago skraćujte i nemojte ići previše visoko jer biste tako mogli narušiti konturu same frizure, pa će vaš frizer imati problema da vas ošiša na željen način.

Pročitajte i  Veći volumen kose: 6 koraka do savršene frizure (VIDEO)

Savršen undercut: Kako napraviti najpopularniju frizuru sezone?

IZOŠTRITE FOKUS

Ukoliko pak sami želite da skratite i kosu na vrhu glave, pravilo glasi- manje je više. Makaze držite tako da kosu oblikujete vertikalno kako ne biste kosu samo proređivali i kako ne biste uticali na oblik reza. Ovaj kratkotrajni tretman će prorediti gustu kosu na vrhu glave, a vi morate da vodite računa da vam ruka bude mirna da ne bi došlo do povreda.

 

D.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *