5 modnih pravila koje znaju svi stilizovani frajeri - Men`s Health

5 modnih pravila koje znaju svi stilizovani frajeri

Neki trendovi u muškoj modi se snažno odupiru vremenu dok su drugi vrlo podložni promenama, pa se po pravilu menjaju na svakih deset godina.

Postoje i komadi koji se smatraju simbolom lošeg stila i koje brojni modni kreatori s vremena na vreme pokušavaju da osveže. Moda je po prirodi i subjektivna stvar, pa zato veliki broj ljudi voli da eksperimentiše u pogledu svog stila. Kako god, određeni standardi i pravila se moraju poštovati kako ne biste narušili osnove dobrog oblačenja.

Predstavljamo vam 5 modnih pravila, koja će uvek važiti za sve muškarce od stila:

Poslovni dress code: Pratite ovih sedam pravila

PRAVILO 1: NIKAD NE ZAKOPČAVAJTE SVE DUGMIĆE NA SAKOU

Ukoliko ne poštujete ovo pravilo odelo će na vama izgledati kao da ste ga prerasli. Moderni sakoi su dizajnirani tako da se blago šire u kukovima da bi se ostvario efekat užeg struka.

Sako bi trebalo da bude skladno skrojen u gornjem delu tela, a ako kojim slučajem sedate u zakopčanom sakou izvršićete veliki pritisak na šavove, pogotovo u predelu leđa.

PRAVILO 2: BEZ PRETERANOG PRANJA ODEĆE

Postoji pogrešno mišljenje da se odeća mora prati nakon svakog nošenja. Pod tim ne mislimo na donji veš ili u slučaju ako imate loše manire za stolom i stalno flekate odeću. Preterano pranje odeće utiče na to da se ona brže pohaba. Isto važi i za prečesto hemijsko čišćenje odela koje zbog upotrebe raznih hemikalija može naštetiti samoj tkanini.

Zato se preporučuju dva hemijska čišćenja godišnje. Odela redovno četkajte kako biste otklonili nečistoću i provetravajte ih. Što se tiče džinsa, trebalo bi da ga perete na svakih nekoliko meseci, jer će u protivnom brzo izgubiti svoju postojanu formu.

Pročitajte i  KUĆNA ŽURKA, DOČEK NA TRGU ILI U KLUBU: 5 najboljih kombinacija za novogodišnju noć

Pogledajte i Modne kombinacije na koje žene otkidaju

PRAVILO 3: UVLAČENJE KOŠULJA U PANTALONE

Mnogo puta ste čuli da su uvučene košuje osnova dobrog oblačenja. Ali to nije uvek slučaj, dosta toga zavisi i od samog kroja košulje. Formalne košulje su skrojene na način da prate liniju tela i imaju duži porub na leđima da ne bi došlo do izvlačenja iz pantalona i gužvanja tkanine. Tu su i sve popularnije košulje koje se nose bez uvlačenja u pantalone i koje formalnim prilikama daju pomalo ležerniji izgled. U slučaju uvučenih košulja vrlo je važno da imate i kvalitetan kaiš.

Upasati se ili ne: Koji odevni komadi se (ne) uvlače u pantalone?

PRAVILO 4: ODRŽAVANJE CIPELA

Dobre cipele su investicija. Međutim, neće vam dugo potrajati ukoliko ih redovno ne održavate. Redovnim poliranjem cipela ćete uvek izgledati uredno, a i koža same obuće će duže trajati. Uz to biće mekane, ugodnije za nošenje i vodootpornije.

Otkrijte i 5 saveta za savršeni “all black” autfit

PRAVILO 5: ODELO + TORBA

Sportske torbe i ruksaci nisu više isključivo namenjeni nošenju u neformalnim prilikama. Trend ruksaka u luksuznim izdanjima koje se nose uz odela postao je sveprisutan. Previše sportska izdanja torbi mogu da naruše vizuru vašeg poslovnog izgleda, pa stilisti preporučuju torbe od kože ili poliestera.

D.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *