6 komada nakita koje nose svi stilizovani muškarci - Men`s Health

6 komada nakita koje nose svi stilizovani muškarci

Nakit je deo muške kulture već vekovima, ali je činjenica da mnogi muškarci pomalo zaziru od nošenja nakita, jer se plaše da će to uticati na njihov mačo izgled.

Stoga vam predstavljamo 6 komada nakita koje svaki muškarac može da nosi:

Proleće/leto 2016: 4 ključna aksesoara za svakog muškarca!

PRSTENJE

Verovali ili ne, prstenje sa pečatom ima dugu tradiciju među muškom populacijom. Uglavnom se nosilo na maliću i prenosilo se s kolena na koleno unutar porodice. U današnje vreme uglavnom ih nose pripadnici visokog društva sa ugraviranim simbolima ili inicijalima osobe koja je nosi.

Nedavno je jedna poznata londonska kuća za izradu prstenja izbacila modernu kolekciju prstenja s pečatom sa vrlo svedenim linijama dizajna, pa je ovaj pomalo zaboravljeni muški nakit postao modni hit preko noći.

Otkrijte i Muško prstenje, da ili ne?

NARUKVICE

Narukvice od kože ili konca u šarenim nijansama su već dugo vremena neizostavan deo muške mode. Na veliku scenu su se ove sezone vratile luksuzne narukvice od različitih metala poput srebra, platine i zlata izrađene u vrlo svedenom dizajnu. Ovaj tip nakita muškarcima daje sofisticiran izgled i moćnu nadogradnju stila.

IGLE ZA KRAVATU

Lepa, skladno skrojena odela su neizostavan deo klasičnog muškog ormara, a ako želite da se dodatno istaknete i razlikujete od drugih, trebalo bi da isprobate igle za kravate. Ovaj klasični detalj je najbolji dokaz da jedna sitnica može da poboljša vaš izgled. Prave se od različitih materijala, a stilisti preporučuju jednostavne modele u sivoj boji.

LANČIĆI

Zlatni lančići nisu samo simbol ere 1990-ih godina, već se vraćaju u modu na velika vrata.

Ako želite da isprobate ovaj aksesoar, imajte na umu sledeće stvari: lančić mora biti lagan i tanak (ne preglomazan) i nemojte nikako da kupujete kopije nakita.

Pročitajte i  Simboli moći

MANŽETNE ZA KOŠULJE

Poput igala za kravatu i ovaj komad nakita je namenjen isključivo uz nošenje odela. Međutim, i u izboru ovog detalja se može vrlo lako pogrešiti.

Pre svega to se odnosi na pogrešan stil manžetni koje nisu prilagođene prilikama u kojima ih nosimo, poput manžetni sa lobanjama, zaštitnim znakovima akcionih junaka i automobilskih brendova.

Kvalitet manžetni je presudan, a posebno lep izgled daju minimalistički modeli od srebra.

Muški stil: Obratite pažnju na ova tri aksesoara

SATOVI

Najpopularniji komad nakita koji nose muškarci su satovi. U zavisnosti od mogućnosti svaki muškarac bi trebalo sa pažnjom da izabere ovaj komad nakita, jer je to detalj koji ćemo nositi duži niz godina.

Uvek su najsigurnija opcija klasični modeli, a ove sezone su posebno popularni minimalistički modeli sa kožnim narukvicama.

Pogledajte i Muški satovi koji će se nositi 2016. godine

D.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *