Nega brade: 5 najvećih grešaka koje pravite - Men`s Health

Nega brade: 5 najvećih grešaka koje pravite

Otkrijte 9 najboljih stilova brade (i kako da ih održavate)

PUSTILI STE JE DA PREVIŠE PORASTE

Razumemo da želite stil lumberseksualca, ali to ne znači da treba da budete zapušteni i odajete utisak neurednog muškarca. Grube i neposlušne dlačice mogu da urastu u kožu lica, pa može doći do brojnih iritacija i crvenila.

Ukoliko ste se prepoznali u ovim redovima, nemojte da zaboravite da s vremena na vreme skratite i oblikujete svoju bradu električnim trimerom. Povremeno uradite i piling lica, kako biste uklonili višak masnoća i izumrle ćelije.

Otkrijte Šta vaša brada govori o vama

NE KORISTITE ULJE ZA BRADU

Muškarcima koji neguju svoju bradu, ulje je neophodno, jer će u suprotnom imati problema sa suvim i krutim dlačicama, a može doći i do iritacije kože. Isprobajte ulje za bradu na bazi argana i videćete da će vaše dlačice zadržati svoj prirodni sjaj i boju.

PRERANO KORISTITE ULJE ZA BRADU

Dok vam brada ne poraste nekoliko centimetara nemojte koristiti ulja, jer će na taj način tako koža vašeg lica postati premasna. Dok vam brada malo ne poraste, koristite samo kremu i piling.

Pogledajte i Kako da pustite gušću bradu

NE ZNATE KADA DA PRESTANETE SA BRIJANJEM

Lepo oblikovana brada je jedan od najvažnijih faktora kod svakog negovanog muškarca. Morate da vodite računa o liniji brade na obrazima, odnosno da ne bude previše daleko ali ni preblizu od jagodica. Što je više lica prekriveno dlačicama, to je po definiciji brada bolja i estetski lepša. Kada oblikujete bradu na vratu trebalo bi da pratite liniju vilice.

Saznajte i Kako da sredite neujednačenu bradu?

NE ODRŽAVATE SVOJ PRIBOR

Topla koža ispod upravo obrijane brade postaje raj za bakterije. Stoga je bitno da uvek na pravi način održavate i sterilišete svoj alat za brijanje.

Pročitajte i  Pravila u oblačenju za svaku priliku

Nega brade: Kako je održavati tokom leta

D.R.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *