PRINC: 10 omiljenih modnih komada muzičke legende! - Men`s Health

PRINC: 10 omiljenih modnih komada muzičke legende!

ODEĆA SA RESAMA

Princ je obožavao ekstravagantnu odeću, pa je uvek na svojim nastupima izgledao drugačije od drugih. Sarađivao je sa poznatim američkim stilistom Bernardom Džejkobom, koji mu je pomogao u osmišljavaju scenskih kostima. Sve kreacije koje je nosio su bile izraz njegovog karaktera, a mnoge su podrazumevale rese i cirkone.

NAOČARE SA TRI STAKLA

Neobičan stil u vidu naočara sa tri stakla, Princ je prvi put predstavio na Essence festivalu u Nju Orleansu 2014. godine proslavivši ovaj tip naočara bukvalno preko noći.

5 razloga zbog kojih će svet muške mode zauvek pamtiti Dejvida Bouvija

NEIZBEŽNE ČIZME 

Zbog svoje visine od samo 157 centimetara, Princ je veliku pažnju posvećivao izgledu i visini obuće koju je nosio te je skoro uvek nosio potpetice. Uglavnom su to bile moderne kratke čizme sa platformom od 7 do 15 centimetara inspirisane erom diska iz 1970-ih.

BOJA PURPURA

Veza između Princa i purpurne boje je neraskidiva. Osim što jedna od najpoznatijih njegovih pesama nosi naziv Purple rain, može se reći da je purpurna, ljubičasta boja obeležila i njegovu garderobu.

SPORTSKI ELEMENTI

Princ je voleo da se poigrava sa modom, pa je među prvima prigrlio trend ubacivanja sportskih elemenata u klasične kombinacije. Njegov nastup na dodeli People’s Choice Awards 2005. godine će ostati ubeležen i po kombinovanja belog odela sa belom duksericom sa kapuljačom.

Kanje Vest: 7 modnih zapovesti

KARNERI

Mnogi su smatrali da bele muške košulje sa karnerima ne idu uz muzičara svetskog kalibra, ali Princ je dokazao da je i to moguće. Jednostavna bela košulja sa karnerima po sredini bila je zaštitni znak tokom cele njegove karijere.

Pročitajte i  Kako da dobijete odličnu frizuru za samo jedan trenutak?

BELA KAO INSPIRACIIJA

Princ je obožavao da nosi all white kombinaciju, a belo odelo je nešto će vam uvek dati dozu elegancije bez previše truda.

MONOHROMNI CRVENI AUTFIT

Krajem 1990-ih godina, Princ je hrabro nosio kompletno crveni stajling od glave do pete. Crvena odela i bajkerske crvene kožne jakne bile su jedan od njegovih omiljenih komada.

Saznajte i Modni leksikon Johana Huebla

JEDAN DETALJ VIŠE

Modna kraljica Koko Šanel je smatrala da pre izlaska iz kuće treba da stanemo ispred ogledala i da skinemo jedan suvišan komad. Princ je očigledno imao sličnu praksu s tim što je on uvek dodavao po jedan ili više komada. Uglavnom su to bili pončo ogrtači, šalovi, kape, naočare, bižuterija, pa čak i luksuzni štapovi za hodanje.

ZLATNA BOJA

Multitalentovani Princ je obožavao zlatnu boju. Sjajna i kraljevska žuta boja je sjajno pristajala uz njegov karakter.

Saznajte i 5 modnih lekcija Kendrika Lamara

D.R

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *