Kako odabrati idealnu majicu? - Men`s Health

Kako odabrati idealnu majicu?

MAJICA SA OKRUGLOM KRAGNOM

Ovo je najpopularniji model kratke majice i potiče još iz XIX veka. Uvek lepše izgleda kada se majica nosi u odgovarajućem broju, odnosno da nije premala ili prevelika. U proteklih nekoliko sezona na velika vrata se vratila i majica na v izrez. Postala je vrlo popularna među muškom populacijom ali se pre svega preporučuje muškarcima koji su u formi.

Sa čim kombinovati polo majicu?

USKE MAJICE

Nastala u osnovi kao potkošulja koju su nosili lučki radnici 1920-ih godina, ovaj trenutno najpopularniji model majice prešao je dug put od svojih skromnih početaka do modnih pista današnjice. Iako najnoviji trendovi favorizuju velike i široke modele majica, mnogo sigurnija i udobnija opcija su skladne fit majice.
Fit majica pre svega treba da naglasi vaš torzo i da prikrije moguće nedostatke, posebno u delu stomaka.

  • Potrebno je napraviti odgovarajući balans između fit izgleda i preuske majice. Majice ne treba da budu preglomazne, ali ni preuske jer će to imati negativan uticaj na vaš izgled, pogotovo ukoliko imate višak kilograma. U suštini majica bi trebala da prirodno stoji na telu bez prevelikog istezanja. 
  • Dužina vaše majice ne bi trebalo da bude duža od nivoa kukova, ali ni kraća. 
  • Rukavi majice bi trebali da dosežu do polovine mišića ruke (ne iznad ili ispod).
  • Ramena majice bi trebalo da se završavaju na tački gde se spajaju ramena i ruka.

MATERIJALI

Od velikog značaja za izgled i udobnost majice je i izbor materijala. Najbolje majice se prave od pamuka, pogotovo od onog egipatskog. Majice od 100 procentnog pamuka traju mnogo duže od majica bilo kog drugog materijala. Kombinacija poliestera i sintetike omogućuju disanje kože tokom fizičkih aktivnosti ali i brzo promene oblik. Bez obzira koji materijal majice birate najvažnija stvar je udobnost i osećaj komfora.

Pročitajte i  "Nabildujte" optimizam ovim trikovima i bićete uspešniji

Kako da složite majicu za manje od 2 sekunde

BOJE

Izborom odgovarajuće boje postići ćete mogućnost boljeg kombinovanja sa drugim komadima odeće. Svaki muškarac bi trebalo da ima po jednu majicu u beloj, sivoj i crnoj boji.

Klasična bela majica, koju su proslavili Džejms Din i Marlon Brando, predstavlja odevni komad koji bi trebalo da ima svaki muškarac, pošto se lako kombinuje i uklapa se uz svaki ten.

Siva je takođe boja, koja nikada neće izaći iz mode i daje poznati elegantni casual stil, a uz pomoć crne boje možete da postignete različite efekte, u zavisnosti od toga sa čim je kombinujete.

D.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *