Koristite mašinicu za brijanje? Ovih 5 pravila morate da znate! - Men`s Health

Koristite mašinicu za brijanje? Ovih 5 pravila morate da znate!

1. PRIPREMITE SE

Ukoliko koristite mašinicu za brijanje, najbolje je da vam brada bude suva i kruta. Međutim, kako biste bili sigurni da su vam koža i dlačice čiste i nemaju sebuma, koristite preparat pre brijanja, baziran na alkoholu. Neka sadrži više vitamina E, kako bi sačuvao vašu kožu i iritaciju sveo na minumum.

Evo kako da sprečite iritaciju kože posle brijanja

2. POGODITE UGAO

Mašinicu držite pod pravim uglom u odnosu na vaše lice, a slobodnom rukom zatežite kožu kako bi vaše dlačice stajale uspravno. Ovo će maksimalno omogućiti kontakt sa kožom, smanjiti vreme trajanja brijanja i smanjiti iritaciju.

Mašinice sa rotirajućim diskovima bi trebalo da koristite kružnim pokretima, dok mašinice sa četvrtastom glavom za brijanje treba da se koriste u potezima napred i nazad.

3. SAMO COOL

Uprkos činjenici da su motorizovane, većina električnih mašinica rizikuju strah od pregrevanja, što je loše za osetljivu kožu kod koje može da dođe do iritacije.

Uvek prvo obrijte osetljive regije, poput vrata dok mašinica nije još uvek previše ugrejana. Pritiskajte lagano i nemojte preko istog mesta da prelazite više puta.

Otkrijte i 5 koraka do savršenog brijanja

4. PRAVILNO ODRŽAVAJTE SVOJU MAŠINICU

Mašinice su poput automobila: bolje rade kada se pravilno održavaju. Pravilno održavanje i čišćenje vaše mašinice će produžiti vek njenog trajanja. Koristite četkicu kako biste uklonili višak voska ili ulja i očistite uložak na brijaču, ali nežnim pokretima kako ne biste oštetili mašinicu. Nikada nemojte da udarate ivicom mašinice o lavabo kako biste uklonili dlačice, jer ćete je upropastiti.

Ukoliko imate mašinicu sa folijama, menjajte folije na svakih godinu ili dve, u zavisnosti od čvrstine vaše brade. Većina muškaraca to zanemaruje, ali rizikujete da završite sa snažnijom bradom i da iziritirate kožu.

Pročitajte i  PET NAJBOLJIH SAVETA: Kako da nosite patike zimi?

5. BUDITE STRPLJIVI

Strpljenje je ključno kada je u pitanju bilo koja tehnika brijanja, a pogotovo ukoliko ste neiskusni sa mašinicom za brijanje. Ukoliko ste celog života koristili brijač i sad ste prešli na električnu mašinicu, vašoj koži je potrebno nekoliko nedelja da se navikne na novu tehniku brijanja. Budite istrajni, čak iako osetite blagu iritaciju kože.

Saznajte i Osnovna pravila savršenog brijanja

A.J.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *