4 sitnice koje morate znati da biste imali savršenu bradu - Men`s Health

4 sitnice koje morate znati da biste imali savršenu bradu

PRE BRIJANJA

Započnite pranjem vrata i lica sapunom za bradu ili šamponom, a onda češljajte sve dlake u silaznom smeru kako biste ih izjednačili. Ovo će vam pomoći da vidite šta treba da obrijete i skratite.

LINIJA VRATA

Skraćivanje dlačica na vratu je možda i najteži deo brijanja. Zamislite zakrivljenu liniju koja se kreće od uha do uha i susreće se u središnjoj tački oko 4 cm iznad Adamove jabučice. Ovo zamišljeno mesto možete da odredite i tako što ćete pomeriti dva prsta horizontalno iznad Adamove jabučice kako biste otkrili gde treba da podšišate bradu. Obrijte sve ispod ove linije.

Saznajte i Kako da pustite gušću bradu

PRELAZI NA BRADI

Kako biste napravili lepe prelaze u dužini brade na vratu ili obrazima, pre svega podšišajte bradu trimerom standardne podešene dužine. Potom, koristite kliper koji je za dva podešavanja niži kako biste skratili 1,27 cm duž obraza ili linije vrata. Ovo će stvorili lagani prelaz.

AKO PUŠTATE BRADU…

Iako puštate bradu, trebalo bi da je skraćujete. Nakon mesec ili dva rasta, vaša brada će postati neravna, pa koristite trimer na najdužoj dužini i nežno pređite duž brade kako biste je izjednačili i skratili dlačice koje štrče.

Otkrijte i Kako da pustite savršenu bradu

Trimer držite pod uglom kako biste sprečili neželjene pokrete.

MH SAVET: BRKOVI

U suštini, sva ova pravila važe i za negu brkova. Očešljajte ih kako biste izjednačili sve dlačice, podšišajte ih trimerom na standardnoj dužini, a potom koristite kraće dužine kako biste uklonili sve dlačice koje štrče i prelaze vam preko usana. Ukoliko ste stvarno predani svojim brkovima, koristite i makaze kako biste skratili dlačice ispod nosa.

Pročitajte i  Sa čim kombinovati kožnu jaknu?

Otkrijte i Brada koju žene vole

A.J.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *