Kako nositi čelzi čizme? - Men`s Health

Kako nositi čelzi čizme?

Ovaj model čizmi je nastao davne 1837. godine za potrebe jahanja kraljice Viktorije i jedan je od modnih trendova sa najdužom istorijom. Njihovu popularnost su vrtoglavo podigli popularni Bitlsi ranih 1960-ih godina XX veka.

Sigurno ste primetili da ovaj model čizama nema pertle. Umesto njih sa strana postoje elastične trake koje olakšavaju njihovo obuvanje.
Klasične čelzi čizme se najčešće prave od kože ili antilopa, a od vas zavisi da li ćete se opredeliti za urbaniji i casual model ili klasičnije i elegantnije čelzi čizme.

Zakoni kombinovanja: Kako da nosite muške čizme?

Ove legendarne čizme mogu se naći u nekoliko standardnih modela.

Za početak, tu su tradicionalne crne antilop čizme koje daju bezbroj mogućnosti što se tiče kombinovanja sa odećom.

Tu su i poluduboke antilop čizme sa elastičnim trakama iznad članaka i gumenim đonom koji je malo viši na petama.

Najbolji modeli čelzi čizama su oni kožni. Prave se u dva modela: poludubokom i dubokom. Poput antilopa, koža se veoma lako održava, uz napomenu da je koža kvalitetnija, lakša i lepša za oko. Ukoliko želite da investirate novac u cipele, ovaj model u crnoj ili smeđoj biće pun pogodak.

6 fenomenalnih modela čizama za ovu sezonu

KAKO IH KOMBINOVATI

Čelzi čizme su sinonim za jednostavnost, pa ih možete kombinovati sa različitom vrstom odeće. Ukoliko volite formalniji način oblačenja, ove čizme će postati vaš novi najbolji prijatelj. Ako preferirate malo opušteniji stil, odlično će se slagati uz uske tamne farmerke ili chino pantalone, ali pazite da dužina nogavica bude malo ispod tačke gde se spajaju vaše čizme i noge. Budite hrabri pa ih uparite sa klasičnim odelom i kravatom.

Pročitajte i  Naočare - modni dodatak i zaštita

Lepota ovog modela čizama leži u njegovom minimalističkom dizajnu, pa ih zato možete nositi gotovo u svakoj prilici, od kancelarije do večernjeg izlaska.

Saznajte i Čelzi čizme za zimu

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *