Detalji koji će vam odmah upropastiti sve šanse kod devojaka - Men`s Health

Detalji koji će vam odmah upropastiti sve šanse kod devojaka

NEPRAVILNO KOMBINOVANJE KOŽE I METALA

Do sada je trebalo da naučite osnovno pravilo metala i kože: kombinujte ih. Ali koristite ih što jednostavnije i izgledaćete kao da ste iz priručnika učili kako da se što bolje obučete. Aksesoari su osmišljeni da usavrše vašu kombinaciju,a ne da postanu centralni fokus.

Međutim, manijakalno uklapanje metalnih i kožnih detalja, kao i previše matchy matchy je podjednako loše kao i potpuno neuklapanje.
Koža i metal najbolje funkcionišu kada su u sličnim bojama, pa neka jedan od komada bude u boji koja je za nijansu svetlija ili tamija.

Saznajte i 7 detalja koje one žele da vide na nama

NEZATEGNUTA KRAVATA

Ako želite da momentalno popravite svoj izgled, zategnite kravatu,a postoji bezbroj zanimljivih načina da je vežete. Dobro zategnuta kravata je uvek bolja od raspuštene, koja nije lepo pričvršćena. Naravno, veliku ulogu igra i dužina kravata, koja bi trebalo da bude malo iznad linije vašeg struka,kako bi izbalansirala vaše noge i torzo. Ako imate previše dugačku kravatu, bićete kao Čendler iz Prijatelja, a u suprotnom kao bilo ko iz Grange Hilla.

BRADA KOJA NE ODGOVARA VAŠEM OBLIKU LICA

Saznajte i Brada prema obliku lica

Ako već puštate bradu,morate povesti računa da to uradite na najbolji mogući način,kao i da vodite svakodnevnu brigu o njoj, jer ćete u suprotnom upropastiti kompletan utisak i kombinaciju.

“Muškarci sa okruglim odnosno manje ugaonim licem mogu da stvore ugao i iluziju vilice u obliku kvadrata, tako što će voditi računa o uglovima lica ili brade oko vrata,” kaže Adam Brejdi iz Ruffians Barbers.

Pročitajte i 6 načina da ODMAH izgledate bolje

“Dugim, užim facama bih preporučio da se odluče za bradu oko centrimetra dužine na obrazima, koja se sužava na bradi prema Adamovoj jabučici. Ovo će dati iluziju kraćeg lica”, kaže Adam. Samo zapamtite da nikada ne obrijete bradu bradu iznad Adamove jabučice, jer ćete u suprotnom napraviti kardinalnu grešku.

Pročitajte i  5 ubedljivo najvećih frajera na sinoćnoj dodeli Emi nagrada

POGREŠNA PROPORCIJA

Stil je u balansu. Ako uklopite uzak rever sa podjednako uskom kravatom, upropastićete svoj izgled. Umesto toga,odaberite malo širu kravatu i stvorićete optičku iluziju u torzu.

Stil: Detalji koji će upropastiti vaš izgled

Uvek imajte na umu sledeće pravilo: za srednje ili uske revere, najširi deo kravate treba da bude jednaka širini najšireg dela revera. Ukoliko ste se odlučili za širok rever u visini grudi, onda najširi deo kravate treba da bude širine vaše kragne na košulji.

STIL NAREDNIKA: SVE POD KONAC?

Imagionarna linija od centra vašeg tela, od brade ka preponama treba da bude pod koac.

Vaša kragna, čvor na košulji,dugmići i šnala na kaišu treba da budu u jednoj liniji i na centru.

POGREŠAN IZBOR OKVIRA ZA NAOČARE

Neke stvari nosimo zbog stila,a druge zbog potrebe. Kod naočara za vid bi trebalo da spojimo ova dva razloga.

Stil: Idealni okvir naočara za lice kvadratnog oblika

Pre svega, boja naočara treba da odgovara vašem tenu, kao i ostatku autfita. Potom, oblik treba da donese balans: okrugli okviri će ublažiti lica istaknutih uglova, dok će kvadratni okviri doprineti balansu kod okruglih ica.

Takođe, oblik naočara treba da prati oblik vaših obrva i skoro (a ne potpuno) da pokrije vaše obrve.

A.J.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *