10 fenomenalnih filmova koji nisu svrstani u horore, a trebalo bi - Men`s Health

10 fenomenalnih filmova koji nisu svrstani u horore, a trebalo bi

GRAVITACIJA

Zašto smo se plašli monstruma u horor filmovima? Zato što bi mogli da nas ubiju i onda bismo bili suočeni sa najvećim strahom od svih živih stvari: šta dolazi u velikoj tami nakon što naše srce prestane da kuca? Ovaj film upravo predstavlja ovu nepoznatu tamu i prikazuje ženu u zastrašujućoj misteriji kojoj nema kraja. Ona živi u egzistencijalnom teroru.

Saznajte i 5 najnovijih horora koje bi trebalo da pogledate

 

NEMA ZEMLJE ZA STARCE

Havijer Bardem je osvojio Oskara za ovu ulogu ubice sa strašnom kosu u trileru braće Koen, koji nalikuje na vestern. Bardemov zastrašujući lik, koji ne govori mnogo već ubija ljudi i juri čoveka koju mu je ukrao novac upravo je ono što ovaj film čini neviđeno strašnim.

PROZOR U DVORIŠTE

Film Alfreda HIčkoka koji fantastično gradi tenziju. Džimi Stjuart je L.B. Džefris, njuškalo koje je vezano za stolicu i gleda na svoje komšije i sumnja da su oni ubili njegovu ženu. Momenat kada je Džefrijevo njuškanje uočeno nije najbolji trenutak da ostanete sami u kući.

Pročitajte i 20 najsmešnijih filmskih scenarija svih vremena

POKLON

U pitanju je psihološki triler, pa je tehnički predodređen da vas uplaši ali nije kao horor, jer uspeva da vas prepadne bez duhova, zlih naučnika.

Filmovi koje morate da pogledate do kraja 2015.

2001: ODISEJA U SVEMIRU

Biti izgubljen u svemiru je strašno, a biti izgubljen u svemiru sa kompjuterom koji ne radi je zastrašujuće.

PI

Ne bi trebalo da bude strašno budući da je u pitanju film o matematici. Matematika je zastrašujuća jedino kad imate test,a niste naučili sve formule.

Međutim,debitantski film Darena Aronofskog nije strahovit u priči, već u načinu režiranja, sa neskladnim montiranjem i krupnim kadrovima,koji su stvoreni da bi vas gurnuli preko ivice.

Pročitajte i  6 starih modnih pravila koja više ne važe

NOĆ LOVCA

U ovom filmu je zastrašujuće što je osmiljen kao dečja priča. Dvoje siročića pokušavaju da pobegnu od zlog sveštenika koji im je ubio majku, a reditelj ih prikazuje kroz priču braće Grim.

Saznajte i 10 najvećih faca u istoriji filma!

PANOV LAVIRINT

Svet fantazije koji je osmislio reditelj Giljermo del Toro je dovoljno zlokoban da ne želite da mu se približite, ali dovoljno opasan da svako radoznalo dete ne može da mu se odupre.

OSLOBOĐENJE

Nepoznate stvari vrebaju, brutalni napadi, jurnjave kroz šume – sve ove elemente obuhvata ovaj paranoični triler, koji je zastrašujuć.

Saznajte i  10 najboljih borilačkih filmova

5000 PRSTIJU DOKTORA T

Dečak koji mrzi da svira klavir zamišlja kako ga je nastavnik tiranin zarobio i tera ga da svira klavir po ceo dan. Priča nije strašna,ali način režiranja i montiranja jeste.

A.J.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *