Kako da dominirate i smart casual stilom? - Men`s Health

Kako da dominirate i smart casual stilom?

BLEJZER

Osmišljavanje svoje idealne smart casual kombinacije obavezno započnite kupovinom adekvatnog blejzera. Prirodniji, manje postavljen blejzer u predelu ramena će se bolje slagati uz chino ili džins. Što je manje strukiran, to je više casual, što nije loše da imate na umu.

Business casual stil: 6 stvari koje treba da znate

Kada je reč o teksturi, najbolje je da birate neravnije i matirane teksture, a dužina vašeg idealnog blejzera bi trebalo da bude malo kraća od standardnog sakoa. Prilikom odabira savršene nijanse, znajte da će svetlije nijanse, kao i printovi, svakom blejzeru pružiti opušteniji stil. 

OXFORD KOŠULJA 

Naravno da možete da nosite jednobojnu košulju ili polo košulju kao deo smart casual kombinacije, ali okfordska košulja je ipak najbolja moguća varijanta.

Da li ćete staviti kravatu ili ne zavisi od toga koliko je formalna situacija i koliko vi zapravo želite da budete formalni.

Saznajte i Najbolje kombinacije boja za jesen/zimu 2015

Pletena kravata je utlimativna smart casual varijanta: opuštenija je od svilene kravate, ali “pametniji” izbor od košulje bez kravate.

CHINO PANTALONE

Osim ukoliko nisu posebno zabranjene u vašem radnom okruženju, džins može da se nosi u kontekstu smart casual stila, ali onda vodite računa da bude u pitanju tamni, slim fit i ispran džins.

Džejson Stejtam: 3 najbolje casual kombinacije

Međutim, u većini smart casual situacija je bolje da se odlučite za chino pantalone. Njihovi koreni su vojnički, pa sadrže element uniforme koji vodi ka određenom smart efektu, ali su blaže od elegantnih pantalona, pa samim tim su i više casual.

BROGUE CIPELE

Ako želite da istaknete svoju liniju i da pokažete svoj smart casual stil, potreban vam je par lepih, kvalitetnih brogue cipela.

Pročitajte i  Održavanje omiljenih patika: 5 grešaka koje ste sigurno napravili (i kako da ih ispravite)

Što su glatkije i sjajnije cipele, to su i formalnije. Imajte na umu još jedno pravilo – što više detalja imaju, to su više casual.

Kada je oblik u pitanju, morate da znate da im oštriji izgled daje špicasti vrh, dok okrugli vrh pruža utisak opuštenosti. Najbolje je da se odlučite za bademasti vrh cipela i na taj način uspostavite balans.

Saznajte i 6 stvari koje morate imati ove jeseni

Što se tiče boje, uvek imajte na umu da su braon više casual od crne boje, dok su svetlobran i žutomrka boja baš opuštene.Ovo je još jedan razlog zašto se žutomrka nijansa cipela ne slaže dobro sa formalnim i/ili tamnim odelima.

A.J.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *