10 najboljih evropskih gradova za doček 2016. - Men`s Health

10 najboljih evropskih gradova za doček 2016.

Ako izaberete neki od ovih evropskih gradova, u “najluđoj noći” uživaćete u muzici i zabavi, a u narednim danima u predivnoj prirodi i bogatim kulturnim sadržajima. Ko vas najviše privlači?

MADEIRA, PORTUGAL

U luci glavnog grada ostrva Madeire, Funčalu, održava se tradicionalni vatromet, koji je 2006. godine ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao najveći pojedinačni na svetu. Odličan scenario, lepote portugalske obale ukrašene hiljadama raznobojnih lampi koje osvetljavaju amfiteatar Funčala svakako su iskustvo koje treba da doživite. U samu luku pristigne veliki broj kruzera, pa se i na njihovim palubama organizuje žurka i gleda se neverovatan vatromet.

Novogodišnje odluke: 7 seksi poza koje morate da probate

BERLIN, NEMAČKA

U srcu Berlina kod Branderburške kapije, milioni posetilaca čekaju Novu godinu. Veliki broj stejdževa na ulici dugačkoj više od dva kilometra nude ogromnu zabavu i nezaboravne uspomene. Novogodišnja rasveta i laseri u kombinaciji sa štandovima sa hranom i pićem daju poseban ugođaj.

PARIZ, FRANCUSKA

Na brodu, ispod Ajfelovog tornja, na nekom od mostova iznad Sene, Pariz pruža savršen dekor za novogodišnju proslavu. Pored nezaboravnih prizora, u to vreme godine priprema se specijalni festivalski program i nastupi orkestara po mnogobrojnim ulicama.

LONDON, VELIKA BRITANIJA

Dočekajte Novu godinu u londonskom skaj baru na 28. spratu poznatog Milbank nebodera koji pruža spektakularan pogled na centar grada i Temzu. Čarobna novogodišnja noć u Londonu nudi obilje zabave, koktela, sjajne hrane i ponoćnog šampanjca uz nastup najboljih svetskih di-džejeva.

Jezik ljubavi: 7 vrsta poljubaca za novogodišnju noć

BRISEL, BELGIJA

Poznate turističke tačke “prestonice” Evrope su Atomium i statua Maneken Pis. Otkrijte male šarmantne ulice u kojima se nalaze modni distrikti, koncept storovi, trendi barovi i naširoko poznate belgijske pivnice. U toku samih novogodišnjih praznika više od 60 di-džejeva pušta različitu muziku, od roka i hausa do tehno zabava.

REJKJAVIK, ISLAND

Glavni grad Islanda ne organizuje zvaničnu proslavu, ali se zato organizuje veliki broj žurki po čitavom gradu. Novogodišnja noć u Rejkjaviku je neponovljivo iskustvo, a najzaslužniji za to su meštani i posetioci koji kolektivno naprave divnu atmosferu i super se zabave. Oko ponoći, gotovo 200.000 ljudi pojedinačno ispaljuje vatromet, a to ukupno iznosi 500 tona vatrometa. Posle ponoći, noćni klubovi i pabovi ostaju otvoreni do ranih jutarnjih sati.

Pročitajte i  VANVREMENSKI STIL: Italijanski muškarac

Pročitajte i Najluđi seks u najluđoj, novogodišnjoj noći

DUBROVNIK, HRVATSKA

Ukoliko razmišljate da Novu godinu dočekate u Hrvatskoj, Dubrovnik je idealna destinacija. Centralno mesto novogodišnjih proslava je glavna ulica Stradun.Stari grad i pogled na Jadransko more uz nastup popularnih muzičara uz neizostavni vatromet predstavlja vrhunsko iskustvo.

BEČ, AUSTRIJA

Beč je najpoznatiji po svom Božićnom događaju koji se organizuje ispred gradske kuće i u velikom parku Prateru. Epicentar događanja je stari deo grada gde se održavaju gala balske večeri, ali i žurke sa modernom muzikom u brojnim klubovima.
Naravno, prvog januara se tradicionalno organizuje novogodišnji koncert Bečke filharmonije.

Otkrijte i 9 predloga šta da poklonite devojci za Novu godinu

RIM, ITALIJA

Grad ljubavi je mesto koje pruža pogled na istorijsko i kulturno nasleđe naše civilizacije. Gradska proslava Nove godine se odigrava u Carskim forumima, a najveća je ispred čuvenog Koloseuma gde, u ambijentu starih vremena i uz obavezan vatromet, Novu godinu dočekuje veliki broj lokalnih meštana i turista. Rim je bez dileme najromantičnije mesto za proslavu novogodišnje noći.

PRAG, ČEŠKA

Prag se smatra jednim od najlepših gradova na svetu još od srednjeg veka, a zlatni grad i kruna sveta, kako ga mnogi nazivaju samo to potvrđuje. Prestonica Češke se nalazi u samom srcu Evrope, pa je odredište za mnoge željne vrhunskog provoda,ali je istovremeno i središte prirodne lepote, brojnih mostova na Vltavi i ostalih znamenitosti koje bi trebalo da vidite kada se zaputite u Prag. Ukoliko je ovo vaša destinacija za najluđu noć, ponesite mnogo toplih stvari,jer se krajem decembra Prag pretvara u srž ledene zimske idile.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *