10 stvari koje svaki muškarac treba da ima u svom stanu - Men`s Health

10 stvari koje svaki muškarac treba da ima u svom stanu

ADEKVATNO OSVETLJENJE

Ništa ne može da stvori posebnu atmosferu u vašem stanu kao osvetljenje. Što više lampi imate, to je bolje. Koristite manje lampe da stvorite osećaj topline u sobi. Radno osvetljenje dodajte klasičnom lampom na radnom stolu,a sačuvajte prostor lampom na zidu i potrebnim uglom. Ključ je da izbalansirate između prave cene, kvaliteta i dizajna koji će potrajati godinama.

Saznajte i 7 stvari koje morate imati u svojoj „muškoj pećini“

UDOBNA FOTELJA

Muškarcu je potrebno mesto gde može da sedi i misli, čita ili drema. Potražite fotelju koja je stilska i udobna sa čvrstim rukonaslonima.Međutim,nemojte da žurite sa kupovinom.

“Ne možete da kažete da je bilo koja fotelja udobna dok ne provedete u njoj makar sat vremena”, kaže dizajner Čarls Eames. Naravno da ne možete da provedete u salonu nameštaja sat vremena sedeći u jednoj fotelji, ali imajte na umu da ne možete da pogrešite sa klasičnom kožnom klupskom foteljom, bilo da je u pitanju novi brend ili vintage.

POLICE ZA KNJIGE

Možda nemate veliki zid i prostor da od celog zida napravite policu za knjige, ali čak i manja polica za knjige će dodati poseban karakter vašem stanu. Knjige na policama pokazuju kako ste načitan muškarac, a uz dodatak unikatnih i ličnih aksesoara pokazujete kako ste dosta putovali po svetu.

KOMODA

Ovo je komad u koji treba investirati i koji će potrajati generacijama u vašoj kući. Može da bude fokusna tačka u vašoj maloj dnevnoj sobi, a možete je staviti i kod ulaznih vrata ili u trpezariju. Naravno, idealno je funkcionalna kao komoda u spavaćoj sobi.

Domovi slavnih: Zavirite u novi stan Kristijana Ronalda (VIDEO)

UMETNIČKA DELA

“Dobra umetnička tela mogu sa vama da provedu veći deo života, a svaki komad će zauzeti posebno mesto, vreme i uspomenu u vašem životu”, kaže dizajner Niki Kehoe.

Pročitajte i  Koristite mašinicu za brijanje? Ovih 5 pravila morate da znate!

“Kao mlađi,počnite da skupljate umetnička dela – komade koji ne koštaju mnogo, ali koja vam izazivaju pažnju.”

DASKA KOD UZGLAVLJA KREVETA

Sigurno ste dosta uložili u kvalitetan dušek na kome spavate, pa tako investirajte u dasku kod uzglavlja kreveta i osigurajte joj fokusnu tačku u spavaćoj sobi. Bilo da ste tradicionalni, volite tapacirano uzglavlje ili moderniju varijantu sa oštrim linijama, bitan je vaš lični ukus.

Pročitajte: 9 stvari koje treba da izbacite iz stana nakon 30. godine

BILJKA

Bijka će vašem prostoru dati svežinu, razbiti mononiju i uneti malo spoljnog života u vaš dom. Izaberite neku visoku i značajnu biljku nad više manjih biljaka.

BAR

Ovog puta ne mislimo na čuvanje pića u frižideru, već u dobro snabdevenom baru koji će vam stajati u dnevnoj sobi.

FLEKSIBILNI OTOMAN

Nisko spušteni, tapacirani otomani su savršeno praktični komadi. Ovi pokretni taburei mogu da služe u funkciji pomoćnih stočića,mesta za odmaranje nogu ili kao jednostavan stočić za kafu.

Saznajte: 10 instant saveta za atraktivne muškarce

BELA POSTELJINA

Postoji nešto zrelo kod bele posteljine, a svakako je i velika odgovornost održavati njenu lepotu i belinu.

Bela posteljina je super izbor i zato što se slaže sa bilo kojim dekorom u kući i uvek izgleda kao da je spremna za goste.

A.J.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *