7 stvari koje slobodno možete da kupite u second hand prodavnici - Men`s Health

7 stvari koje slobodno možete da kupite u second hand prodavnici

Uvek napominjemo koliko je važno da imate manje odevnih komada, ali kvalitetnih.

Međutim, ukoliko ste ograničeni novcem i želite da uštedite, otkrijte koje modne komade možete da kupite u vintage, second hand radnjama, na rasprodaji ili na onlajn sajtovima za kupovinu, ukoliko su dobro očuvane.

NAOČARE ZA SUNCE

Kvalitetne naočare za sunce sigurno nisu jeftine, ali možda ćete u vintage radnji pronaći par dobrih naočara koje vas neće mnogo koštati. Samo se uverite da su dobro očuvane i proverite stanje stakala. Smatrajte dodatnim bonusom ove kupovine ukoliko dobijete i originalnu futrolu za njih.

Saznajte: Naočare za sunce savršene za vaš oblik lica

KOŽNA JAKNA

Kožna jakna je jedan od najskupljih odevnih komada, a nije jedan od onih komada na kojima želite da uštedite. Kupovina polovne i dobro očuvane jakne predstavlja siguran način da sačuvate novac i ispratite modni trend i izgledate super.

ČIZME

Dobar par čizama može da potraje i nekoliko godina. Za zimu su vam potrebne kvalitetne čizme, a još duže će potrajati ukoliko su goodyear welt, odnosno ukoliko je u pitanju model čizama, koje imaju traku od gume, kože ili plastike koja ide duž oboda đona od cipele.

Saznajte i Veliki povratak ručno izrađenih čizama

Pronađite par koji odgovara vašem stilu, a potom je i dovoljno udoban, pa ih odnesite kod obućara ukoliko imate potrebe da se promene fleknice ili da se uradi nešto drugo.

KVALITETAN SAT

Vintage i luksuzne satove možete da nađete i za upola manje novca, ali samo budite sigurni da ste kupili original, jer postoji toliko dobrih lažnih satova, za koje nikada ne biste rekli da nisu original.  

Pročitajte i  Evo koje su savršene naočare za vaš oblik lica

“Popričajte sa nekim kome verujete i ne plašite se da potražite i drugo mišljenje. Ukoliko prodavac nema šta da sakrije, ne postoji razlog da vas ne pusti da sat pokažete još nekome”, kaže Ben Clajmer iz prodavnice satova Hodinkee.

Veliki povratak ere ručnih satova: Izaberite klasiku!

TORBA I KOFER

Neke stvari jednostavno izgledaju bolje ako su malo iznošene, a tako je i sa aktentašnom i koferima. Stoga je najbolje da ih potražite u second hand radnjama.

Zašto biste trošili mnogo novca na skupocene torbe, kad vam i polovni kofer može podjednako dobro poslužiti?

KVALITETAN DŽINS

Par već nošenih selvedge farmerica će uvek biti u trendu. Uštedite novac, vreme i muke kupovinom polovnih farmerica, ali se samo uverite da su džepovi i predeo oko prepona dobro očuvani. Ukoliko nisu, ali vam savršeno stoje, možete ih odneti kod krojača i prepraviti ih.

DŽEMPERI OD KAŠMIRA

Dobar džemper od kašmira može da se prenosi sa kolena na koleno, pa ukoliko vaš tata ima neki džemper koji vam se dopada, slobodno ga pozajmite.

Pročitajte: Kako da kombinujete džemper s košuljom

Duga, vunena vlakna mogu i godinama da ostanu u dobroj formi, pogotovo kada su adekvatno očuvana, pa je to jedan od razloga zašto su toliko skupi.

Međutim, u second hand radnji ili na rasprodajama, možete da nađete adekvatan džemper za manje od polovine novca koji biste inače potrošili na njega.

A.J.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *