Više od seks simbola: 10 najboljih filmova fenomenalnog Breda Pita - Men`s Health

Više od seks simbola: 10 najboljih filmova fenomenalnog Breda Pita

Jedan od najpoželjnijih frajera Holivuda odavno je dokazao da je mnogo više od lepog lica, a u tome su mu najviše pomogle uloge u ovim filmovima.

SEDAM

Iako ste nakon pola sata filma pomisili da je u pitanju obična kliše policajca priča, u kojoj iskusni inspektor (Morgan Frimen) angažuje početnika (Bred Pit) da zajedno rade na kompleksnom slučaju, reditelj Dejvid Finčer nas, mračnim preokretom i emotivnim prikazivanjem tuge, besa i morala, potpuno razuvera da se radi o običnom policajskom filmu.

Saznajte i 20 najsmešnijih filmskih scenarija svih vremena

Sjajan glumački duo i interesantna priča čine ovaj film jednim od kultnih ostvarenja, a sigurni smo da nema pojedinca koga scena, u kojoj glavni negativac (Kevin Spejsi) opisuje Bredu Pitu kako mu je ubio ženu i u kojoj se Bred Pit dvoumi da li da ga ubije ili da pravdu prepusti sudu, nije ostavila zatečenim i zamišljenim.

BORILAČKI KLUB

Kraj 1990-ih godina za Bred Pita je bilo razdoblje nešto skromnijih ostvarenja (Sedam godina na Tibetu, Anđeo sa dva lika, Upoznajte Džo Bleka) koji nisu dobro prošli ni kod kritičali ali ni kod publike. Međutim, ponovna saradnja sa Dejvidom Finčerom je rezultirala fenomenalnim filmskim ostvarenjem, u kome glavne uloge tumače Bred Pit i Edvard Norton. Borilački klub je priča o “izduvnim ventilima” savremenog društva, agresiji, anarhiji i ludilu. Mnogi pak misle da je film i kritika postojećeg ekonomskog poretka.

IGRAJ SVOJU IGRU

U filmskom ostvarenju iz 2001. godine, Džordž Kluni sa još 11 drugova pokušava da opljačka kazino u Las Vegasu, čijeg vlasnika igra Endi Garsija. Jedan od glavnih umova cele operacije pljačke igra Bred Pit, koji glumi Rastija Rajana, umornog kockara opsednutog hranom.

IMDb: 10 najbolje ocenjenih filmova

REKA USPOMENA

Adaptacija autobiografskog romana Normana Meklina, očekivana je sa velikom pažnjom, jer je režiju popisao legendarni Robert Redford. Glavnu ulogu je dodelio Bred Pitu, a sam film je vizuelno veoma raskošan, nadahnut inspirativnom prirodom ruralne Montane. Ovo je priča o snazi porodice i odnosu sinova i strogog oca sveštenika. Jedan od sinova uspeva da kanališe svoje buntovništvo, dok drugi koga igra Pit posustaje i tone u svet kocke i alkohola.

TELMA I LUIZ

U vrema kada je izašao ovaj film 1991. godine, Bred Pit je imao svega par uloga i bio je najpoznatiji po rolama u američkim sapunicama. Međutim, kada se pojavio u ovom filmu bez majice, preko noći je postao pravi seks simbol. Radnja filma se odvija oko dve žene Telme i Liuz koje nezadovoljne životom i odnosom muškaraca prema njima, odlučuju se za veliku promenu u svojim monotonim životima i kreću u pravu avanturu. Film je nominovan u čak šest kategorija za prestižnu nagradu Oskar, ali je dobio samo jedan – za najbolji originalni scenario.

Pročitajte i  Možete li ’’zakačiti’’ dijabetes?

Otkrijte i Najbolji “muški” filmovi nagrađeni Oskarom

DRVO ŽIVOTA

Ništa ne uzbuđuje svet sedme umetnosti više od ostvarenja tajanstvanog genijalca Terensa Malika. Nakon gotovo deset godina on je napravio kontroverznu naučnofantastičnu dramu, u kojoj je dao veliku kreativnu slobodu glavnim protagonistima, Bredu Pitu i Džesiki Čestejn. Film prati životni put najstarijeg sina iz jedne klasične američke porodice 1950-ih godina od turbulentnog detinjsta i odnosa sa ocem do odraslog doba. Malik je u ovom filmu na čudesno dirljiv način oslikava ljudsko stvaranje i postavlja pitanja uloge vere u našim životima.

12 MAJMUNA

Radnja ovog futurističkog trilera odvija se u 2035. godini i prati mali deo čovečanstva koji je preživeo smrtonosni virus koji je pogodio planetu Zemlju. Mala grupa hrabrih dobrovoljaca koju predvode Brus Vilis i Bred Pit uspeva da napravi vremensku kapsulu i kreću da otkriju armiju 12 majmuna koja je raširila virus. Greškom oni se vraćaju u 1990 godinu i tamo zbog svoje priče završavaju u ludnici.

Saznajte i Najbolje scene borbe u filmovima

PROKLETNICI

U ovom genijalnom filmskom ostvarenju Kventina Tarantina, Bred Pit igra narednika Alda Reina koji organizuje grupu jevrejskih vojnika, neprijateljima poznatu pod nazivom “Prokletnici”, koji organizuju ciljane akcije i odmazde protiv pripadnika Naci pokreta. Pored Bred Pita, u ovom filmu igraju i genijalni Kristofer Volc i Majkl Fesbender.

PRAVA ROMANSA

Ovaj akcioni krimi film, koji je režirao Toni Skot po scenariju Kventina Tarantina, postao je kultni zahvaljujući vrhunskim glumačkim imenima kao što su Denis Hoper, Kristofer Voken, Samjuel El Džekson i Gari Oldmen, ali i tada mladim talentima Kristijanu Slejteru i Bred Pitu. Glavni junak Klarens (Slejter) na svoj rođendan u mračnoj bioskopskoj sali upoznaje Alabamu, prostitutku u koju se zaljubljuje i sa kojom beži od njenog makroa. Na tom putu dolazi do prave drame koju svakako vredi pogledati.

Pročitajte i 10 najboljih filmova Silvestera Stalonea

FORMULA USPEHA

Zasnovan na istinitoj priči ovaj sportski film je ostvarenje o inovativnom direktoru bejzbol tima Ouklend A. On uz pomoć zanimljivih metoda i podmlađenog sastava zbog ograničenog budžeta pokušava i uspeva da nadmudri puno bogatije klubove. Uz pomoć saradnika pametnog matematičara sa Jejla on regrutuje jeftine igrače koje svi smatraju autsajderima i formira ozbiljnu ekipu. Ovo nije samo priča o bejzbolju, već i o snazi volje koja ruši sve pred sobom, a mnogi smatraju da je Pit odigrao svoju najbolju uloga ikada. Film ne samo da je nominovan za nagradu Oskar u šest kategorija.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *