4 koraka do negovanih ruku - Men`s Health

4 koraka do negovanih ruku

One su, pre svega, odraz pravilne i redovne lične higijene, pa ukoliko želite da osvajate i rukama, evo šta bi trebalo da imate na umu.

SEČENJE NOKTIJU

Prvi korak kod nege ruku treba da bude sređivanje noktiju. Vodite računa da vam nokti budu uvek lepo i uredno isečeni što ćete najbolje postići grickalicom. Takođe je bitno da svi nokti budu približno istog oblika, jer će i to doprineti vizuelnom utisku urednosti.

Nega lica: 9 načina kako uništavate svoju kožu

TURPIJANJE

Nakon što ste isekli nokte, posvetite se finalnom oblikovanju i turpijanju ivica noktiju, a onda pređite i na nokatnu ploču. Prilikom turpijanja noktiju, uklonite eventualne neravnine ili pukotine na noktima. Za ovaj problem možete da koristite i posebna ulja za nokte, koja će ih negovati, pružiti im zdrav sjaj i dodatno ih ojačati.

Saznajte i Kako se rešiti žuljeva posle dizanja tegova?

SREDITE ZANOKTICE

Sigurni smo da ste se potrudili da lepo isečete, oblikujete i negujete nokte, ali ako niste vodili računa o zanokticama, ceo trud će vam propasti. Ako budete pregrubi prilikom uklanjanja zanoktica, može da dođe do krvarenja ili iritacije ostatka kože oko nokta, a ako ostavite osušene zanoktice, biće vam neprijatno svaki put kada dodirnete odeću.

Kako biste omekšali tkivo zanoktica najbolje je da nakon tuširanja i kupanja, ruke namažete specijalnim uljem, koje će učiniti zanoktice potpuno mekim i spremnim za bezbolno uklanjanje grickalicom.

Nega: Ovo su preparati koje mora da ima svaki muškarac

KREMA ZA RUKE

Poslednji korak kod nege ruku jeste krema za ruke koju ćete nanositi nekoliko puta dnevno kako biste održali negovane i meke ruke. U toku hladnijih meseci, više koristite kremu za ruke, jer ovakvi vremenski uslovi isušuju kožu čineći je grubom i previše suvom.

Pročitajte i  4 najbolje kombinacije boja za ovo leto
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *