10 najboljih filmova Silvestera Stalonea - Men`s Health

10 najboljih filmova Silvestera Stalonea

10. ALPINISTA 

Ovaj film iz 1993. godine je jedan od najpoznatijih filmova Silvestera Stalonea. Alpinista kroz elemente avanture, trilera i akcije, oslikava priču o alpinisti i pripadniku gorske službe spasavanja (koga glumi Silvester Stalone), koji je razočaran jer nije uspeo da spasi devojku svog najboljeg prijatelja i stoga želi da napusti posao.

Otkrijte 25 stvari koje niste znali o Silvesteru Staloneu

Međutim, radnja se usložnjava kada iznad jednog planinskog venca grupa grupa kriminalaca otima avion u kome se nalaze milioni dolara ukradenih iz Ministarstva finansija SAD-a.

9. NOĆNI JASTREBOVI 

Noćni jastrebovi su akcioni triler, u kome Stalone glumi njujorškog policajca koji se bori protiv međunarodnih terorista koji dolaze u grad. Njegovog vernog partnera u ovom filmu igra Bili Di Vilijams.

8. KOBRA 

Interesantno je da je 1986. godine, kada je Kobra snimljena, Stalone trebalo da glumi u filmu Policajac sa Beverli Hilsa, ali su ga producenti odbili, jer je želeo da se scenario drastično promeni i da se izbace elementi komedije, a ulogu je dobio Edi Marfi. Ispostavilo se da je uloga ćutljivog i opakog pandura koji ulazi u obračun sa zlim neofašističkim kultom po ulicama Los Anđelesa ipak bila bolja opcija.

Silvester Stalone: Udarnički trening za ruke

7. THE LORD OF FLATBUSH 

Film The Lord of Flatbush je drama sa elementima romanse i komedije, koja prikazuje doba nevinosti i viteštva kroz priču iz Bruklina 1958. godine. Radnja prati četvoricu buntovnih tinejdžera koji krstare gradom, kradu automobile i “jure” devojke.

6. RAZBIJAČ 

Film Razbijač je Sci-FI ostvarenje koje prati život u 2032. godini. U ovoj daljoj budućnosti dolazi do pojave virtuelnog kriminala, na radio stanicama se puštaju samo stare reklame, psovanje je zabranjeno, siromašni ljudi žive u podzemlju gde jedu hamburgere od pacova, a Arnold Šverceneger je njihov predsednik. Glavni zaplet nastaje kada okoreli kriminalac (Vesli Snajps) nakon nekog vremena biva odmrznut i vraća se da vrši strašan teror po gradu, a Silvester Stalone i Sandra Bulok imaju zadatak da ga zaustave.

5. ROKI 4 

Ovo je definitivno najgledaniji film franšize o Rokiju. Dolf Lundgren igra hladnog i opasnog ruskog boksera Ivana Draga, koji je u ringu usmrtio Apolo Krida, što je izazvalo Rokija da osveti smrt svog velikog prijatelja. Budući da se meč održavao u Rusij, Roki je bio primoran da se za borbu priprema u hladnom Sibiru, uz stalni nadzor KGB-a. 

Jeste li već pogledali 10 najuticajnijih akcionih filmova ikada?

4. NA VRHU

U ovom filmu Stalone glumi vozača velikog šlepera koji zajedno sa svojim sinom odlazi u Las Vegas na takmičenje u obaranju ruku gde prvo mesto donosi 100.000 dolara. Zanimljivo je da je muziku za film potpisala čuvena disko legenda Đorđo Moroder.

3. ZEMLJA POLICAJACA

Niskobudžetno ostvarenje iz 1997. godine je osvežilo njegovu pomalo statičnu karijeru 1990-ih i vratio mu status A liste glumaca. U ovom filmu glumi šofera, a društvo mu prave Robert de Niro, Rej Liota i Harvi Kajtel.

Pročitajte: 10 najvećih faca u istoriji filma

2. RAMBO – PRVA KRV 

Ratni veteran Džon Rambo vraća se sa ratišta u Vijetnamu i prolazi kroz jedan mali grad na severu Amerike. Njegova pojava se nije svidela lokalnom policijskom šerifu koji ga je na brutalan način priveo. Strašna greška! Rambo mu je na najsurovi način pokazao šta je naučio u paklu rata.

1. ROKI

Ma koliko filmova još da snimi, Silvestera Stalonea će svi uvek pamtiti po ovoj ulozi Rokija, boksera autsajdera. Ovaj film je motivisao mnoge dečake i muškarce da počnu da treniraju. Film je osvojio i Oskara za najbolji fim 1976. godine.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *