Nega kose: 5 grešaka koje ste sigurno napravili - Men`s Health

Nega kose: 5 grešaka koje ste sigurno napravili

KORIŠĆENJE 2 U 1 PREPARATA: ŠAMPON I REGENERATOR

Možda želite da uštedite vreme i novac, ali prema rečima Danijela Dejvisa, menadžera Pall Mall Barbers, ovaj preparat 2 u 1 jednostavno ne funkcioniše.

Svaki pramen kose zadrži dosta mrtvih ćelija zanoktica, koje moraju da se “otvore”,očiste i uklone šamponom, a s druge strane, funkcija regeneratora jeste da hidrira kosu i potom “zatvori” zanoktice. Jasno je da 2 u 1 preparat ne može da istovremeno “otvori” i “zatvori” zanoktice i uradi svoj posao kako treba.

Stil&seks: Vaša frizura po njenom ukusu

Dejvis savetuje da perete kosu šamponom na početku kupanja, isperete temeljno, a zatim stavite regenerator koji treba ostaviti nekoliko minuta da ga kosa upije pre nego što ga na kraju tuširanja isperete.

PRESKAKANJE NEGE TEMENA

Temeljno i redovno pranje kose je neophodno, ali ukoliko na pravi način ne vodite računa o temenu, onda sve pada u vodu.

“Najvažnije je da brinete o temenu glave kako biste održali optimalno zdravlje kose”, kaže berberin Aveda Master, Stelios Nikolau.

Pročitajte i Šta frizura govori o vama?

“Potreban vam je proizvod koji će sprati naslage proizvoda za oblikovanje kose, višak sebuma i druge nečistoće”, dodaje Nikolau i sugeriše da koristite pakovanje koje zahteva nežno utrljavanje i masažu temena, a sadrži perle jojobe, koje će sprati svu akumuliranu nečistoću u kosi.

BIRATE FRIZURU KOJA VAM APSOLUTNO NE ODGOVARA

“Nažalost, nismo svi polaskani da imamo kosu srednje gustine i talasaste lokne koje viđamo na modelima i zvezdama”, kaže ekspert Ruffians Barbers, Adam Brejdi i dodaje: “Stoga moramo da budemo realni i iskreni prema sebi kada biramo frizuru.”

Saznajte: Koja frizura odgovara vašem obliku lica?

“Konsultacija je najbitnija. Kada odete kod svog frizera, ne plašite se da započnete konverzaciju i da se posavetujete koje bi vam frizure pristajale, a koje nikako ne bi”, kaže Brejdi.

Pročitajte i  5 saveta za lakše pakovanje

NANOSITE PREVIŠE PROIZVODA

Možda vam se dopada miris vašeg novog voska/gela za kosu, ali nemojte da nanesete duplo više nego inače.

“Previše preparata nikako nije dobro za vaš izgled, a drugi će steći utisak da ne znate šta radite”, kaže Brejdi.

“To je kao da ste stavili previše parfema – da li pokušavate da prikrijete neki loš miris?”, pita se Brejdi.

Otkrijte: Kada se i kako nanose proizvodi za oblikovanje kose?

“Uvek počnite manjom količinom proizvoda, pa dodajte po potrebi”, kaže Jacqui Weaver, kreativni direktor u londonskom Fish Salonu.

Ona takođe savetuje da pre nego što nanesete proizvod na kosu, stavite na prste i protrljate, a onda ravnomerno nanesete.

SAMI SVOJ MAJSTOR

Pojavila vam se seda? Ili želite neku fensi promenu? Koji god da je razlog što želite da se ofarbate, ne radite to sami kod kuće.

“Farbanje kose je nešto što ćete teško uraditi sami na sebi”, kaže berberin Džošua Gibson.

Saznajte i Zbog čega kosa gubi boju?

Klasične greške i posledice neveštog i neiskusnog farbanja su boja kanarica, previše tamna ili svetla boja za vaš ten. 

“Uvek potražite savet pre nego što se prvi put farbate ili menjate boju kose”, kaže Gibson.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *