5 fenomenalnih načina da kombinujete košulju i kravatu - Men`s Health

5 fenomenalnih načina da kombinujete košulju i kravatu

BELA + KONTRASTNA BOJA

Ukoliko volite da vam baza odnosno košulja bude neutralne boje, onda se poigrajte s bojom kravate.

Ne možete da pogrešite s bilo kojom kravatom u kombinaciji s belom košuljom, ali ne treba ni da iz fioke izvučete prvu kravatu koju dohvatite. Takođe, imajte na umu da ne treba da stavite previše upadljivu kravatu, jer na jednobojnoj podlozi će čak i suptilan obrazac biti primećen.

Saznajte i 4 ključna pravila za kombinovanje košulje i kravate

Klonite se kravate jarkih boja uz tamnija odela i umesto toga držite se iste boje kao što je i vaše odelo.

KONTRASTNA BOJA + KONTRASTNA BOJA

Kada jednom dodate boju vašem autfitu, tonalno oblačenje će postati mnogo lakše. Jarke nijanse su previše upadljive, pa se držite boje koje su nekoliko nijansi tamnije od vaše košulje. Na ovaj način ćete vizuelno istaći vaš torzo i izdužiti figuru.

Ukoliko kombinujete različite boje, uvek birajte ili kontrastne ili komplementarne boje, kao što su plava, narandžasta ili žuta.

Međutim, kod tonalnog oblačenja, poštujte isto pravilo svetlo i tamno, pa svetloplavu košulju kombinujte sa teget kravatom, a intenzivnu narandžastu košulju sa kravatom boje mandarine.

Elegantna košulja: Kako je pronaći, uklopiti, ispeglati…?

DEZEN + DEZEN

Ako na pravi način sukobljavate dezene, možete da poboljšate svoj izgled. Bitno je da napravite kontrast dezenima, koji su predstavljeni sličnim nijansama. Dakle, ukoliko je vaša košulja suptilnijeg dezena, onda će kravata imati upečatljiviji print i obrnuto.

Uklapanje različitih dezena sličnih nijansi će učiniti da vaši printovi zajedno izgledaju sjajno.

Košulja svetloroze boje i sitnog kariranog dezena će sjajno ići sa teget kravatom i krupnim poprečnim roze prugama, a sa druge strane karirana belo-plavo-zelena košulja će se fantastično slagati uz teget kravatu sa sitnim belim tufnama.

Pročitajte i  Nesvakidašnji izgled omiljenih patika: 5 najzanimljivijih načina vezivanja pertli (VIDEO)

Saznajte i Da li je za vas crvena kravata?!

PAMUK + VUNA

Košulja upečatljivije strukture od batista, materijala sličnog pamuku sa više svile je savršena za formalnija dešavanja.

Ukoliko se odlučujete za ovakvu košulju, nikada nemojte da nosite svilenu kravatu, već neku od kašmira, flanela ili vune, koja će svojom teksturom zaokružiti vaš izgled.

KONTRASTNA BOJA + DEZEN

Košulja ili kravata upečatljivog dezena može da bude veoma opasan potez, jer rizikujete da pogrešite sa oblikom ili bojom. Svetlije košulje će smanjiti vaš rizik od modnog promašaja. 

Pročitajte i Saveti za kombinovanje različitih dezena

Kombinovanje različitih dezena sa komplementarnim elementima su ključni kod ovog pravila.

Svetloroze košulja će se savršeno slagati uz teget kravatu sa roze tufnama, dok će svetloplava karirana košulja idealno ići uz teget kravatu sa teksturom.

A.J.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *