10 manira kojima se može pohvaliti svaki džentlmen - Men`s Health

10 manira kojima se može pohvaliti svaki džentlmen

 

PAZITE NA REČNIK

Jedna od najvažnijih stvari je svakakao prikladan rečnik i to pogotovo na sastanku sa devojkom. Rečnik džentlmena mora biti učtiv, artikulisan i nikako nepristojan i banalan. To pre svega znači da ne bi trebalo da koristite rečnik uličnog slenga. Sa druge strane, nemojte da koristite ni preduge intelektualne izraze, jer je moguće da vas suprotna strana neće razumeti.

Saznajte i 12 stvari koje svaki muškarac treba da doživi

OTVORITE JOJ VRATA

Prema istraživanjima 90 procenata žena ovaj gest smatra najznačajnijim. Otvaranje vrata je veoma jednostavan gest, ali kod žena ostavlja utisak poštovanja. Ali to uradite sa stilom i nemojte da trčite prvi ispred vrata, jer će to biti pomalo patetično i usiljeno.

REDOVNO BRIJANJE

Ukoliko želite da budete uglađeni, postarajte se da vam lice bude glatko. Brade su grube i neuredne, pa se pre izlaska obavezno obrijte, stavite kvalitetan aftershave i samouvereno krenite da se nađete sa lepšom polovinom.

Otkrivamo: Ovakvi muškarci najviše privlače žene!

PREDSTAVITE JE DRUGIMA

Ako ne predstavite svoju devojku prijateljima ili poznanicima na koje naiđete, to će kod nje izazvati negativan efekat i osetiće se izolovanom. Džentlmen uvek svojim ponašanjem treba uticati na lepšu polovinu da se oseća opušteno i prihvaćeno. Uz pomoć lepog ponašanja i pravih reči otvorićete svako žensko srce.

PONUDITE JOJ SVOJE MESTO U PREVOZU

Ovo je zaista stvar kućnog vaspitanja. Ustupite mesto starijoj osobi ili trudnici. Međutim, iskoristite priliku i ustupite mesto devojci koja vam je zapala za oko baš u prevozu. Pokazaćete joj koliko ste pažljivi i lepo vaspitani i veoma je moguće da ćete zagolicati njenu maštu.

Nega pravog muškarca: Proizvodi koje morate imati

PONUDITE JOJ SVOJU JAKNU

Pročitajte i  Nik Vuster: 3 komada koja morate imati ove jeseni

Žene često izaberu nepraktičnu odeću za prvi sastanak kako bi što lepše i atraktivnije izgledale, pa se može dogoditi da joj bude hladno dok budete pešačili od automobila do restorana. Obavezno joj ponudite svoju jaknu, jer to pravi džentlmeni rade. Možda će odbiti vašu ponudu, a vi insistirajte. Ukoliko ni to ne upali, nemate izbora nego da je nežno zagrlite i ugrejete, zar ne? 

OTPRATITE JE DO KUĆE

Jedno od najvažnijih pravila svakog džentlmena jeste da isprati svoju devojku do kuće. Možda vam nije baš usput da je otpratite, ali to je jednostavno gest poštovanja, a i prava prilika da joj pokažete da vam je stalo do nje. Ko zna, možda ćete dobiti poljubac na pragu njenog stana za Laku noć? 

Pročitajte i 100 stvari koje pravi muškarci ne rade

PODELITE KIŠOBRAN

Romantično i džentlmentski! Pravi džentlmen uvek ima pri ruci kvalitetan kišobran, pa ako iznenada počne kiša da pada, otvorite kišobran i uživajte u šetnji po kišnim trotoarima. Ovim gestom ćete je kupiti i učiniti da se oseti udobno i zaštićeno. 

DOZVOLITE JOJ DA PRVA SEDNE

Kada džentlmen odvede lepšu polovinu u restoran, pridržavanje stolice spada u obavezan manir. Iako se danas to doživljava kao previše formalan gest, nikad nemojte sedati na stolicu pre dame.  Dok čekate da one sedne uzmite njen kaput i odložite ga.

Otkrijte i 10 klasičnih komada koje svaki muškarac treba da ima

HODAJTE NA SPOLJNOJ STRANI TROTOARA

Dok šetate ulicom, džentlmen je uvek prvi do ulici, na soljnoj strani trotoara, kako bi vaša devojka manje bila izložena prometu i kako ne biste rizikovali da neki automobil prođe slučajno preko bare i isprska njenu seksi haljinu. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *