Slojevito oblačenje: 5 važnih pravila za jesen sa stilom - Men`s Health

Slojevito oblačenje: 5 važnih pravila za jesen sa stilom

Postanite master slojevitog oblačenja uz savete direktora modne kuće Trendybutler Džeremija Barneta.

NE PLAŠITE DA OBUČETE TRI ILI ČETIRI SLOJA GARDEROBE

Ako je napolju baš hladno, a vi ste vešti u slaganju boja, nemojte da se plašite da obučete i četvrti sloj garderobe čak iako to znači da ćete obući dugački kaput preko lagane teksas jakne.

Džeremi Barnet savetuje da pratite teoriju “kratko-dugačko”: ukoliko je prvi sloj npr. košulja dugačka, onda drugi sloj garderobe treba da bude kratak, treći sloj dugačak i četvrti kratak.

Otkrijte i 5 pravila slojevitog oblačenja

Najbolji primer za četvoroslojni autfit jeste nošenje henli bluze sa prslukom preko kojeg ćete obući raskopčanu laganu košulju i jaknu.

NE ZAKOPČAVAJTE SE

Ukoliko nosite prsluk, gornje i donje dugme držite otkopčanim kako biste zadržali casual look. Jakne, košulje i henli bluze takođe treba da budu otkopčane.

BUDITE ISKRENI PREMA SVOJOJ VELIČINI

Slojevito oblačenje vam daje mogućnost da vam bude udobno i prijatno, ali vodite računa o nošenju preuskih košulja, slim džemperima ili nošenju garderobe koja će učiniti da izgledate preveliko.

Slojevito oblačenje: 7 savršenih odevnih kombinacija

TEŽITE KONTRASTU

Izbegavajte da nosite teget košulju ispod teget džempera sa teget jaknom. Kada je slojevito oblačenje u pitanju, nema potrebe da težite jednobojnim kombinacijama, jer vam upravo imate mogućnost da eksperimentišete s bojama i da stvorite fenomenalni kontrast time što ćete za drugi ili poslednji sloj garderobe odabrati svetliju boju.

KUPITE TEKSAS JAKNU

Teksas jakna je neophodan komad u vašem ormaru ukoliko volite slojevito oblačenje. Izuzetno je praktična, jer je možete kombinovati i sa casual garderobom, ali i sa formalnijim odevnim komadima.

Teksas jakna čak ne mora da bude vaš poslednji sloj garderobe. Barnet preporučuje da u hladnijim danima preko nje obučete duksericu sa kapuljačom ili da je zakopčate i preko nje obučete mantil ili kaput.

Pročitajte i  Ključne tačke

Pročitajte i Slojevito oblačenje za zimu

A.J.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *