Sve nijanse zelene: Zašto je ovo najpopularnija boje ove sezone? - Men`s Health

Sve nijanse zelene: Zašto je ovo najpopularnija boje ove sezone?

PRIDRUŽITE SE ZELENOJ PARADI

Zelena je jedna od klasičnih boja, pa je zato jedan od neizostavnih trendova za predstojeću sezonu. Možete je nositi na sportskim jaknama, patikama ili aksesoarima poput klasičnih muških torbi. Nošenje ove boje se ne preporučuje osobama sa bledim tenom, jer će njihov ten uz kombinovanje sa zelenom bojom izgledati još bleđi.

Saznajte i Maslinasto zelena se vraća u modu

GRAŠAK ZELENA

Modni eksperti savetuju da ne mogu svi ljudi na pravi način da iznesu zelenu boju graška, iako je ova nijansa apsolutni hit u modnim kolekcijama. Grašak zelena boja se nabolje kombinuje sa nijansama teget i krem boje.

TAMNOZELENA BOJA

Međutim, ukoliko vam se ne dopada kako vam stoji nijansa grašak zelene boje, izaberite tamnozelenu boju u vidu detalja, poput šala ili patika.

Muškarci najčešće biraju tamnije nijanse zelene, jer ona ima epitet muške boje, a i zato što su odlična zamena za teget boju, a u isto vreme pružaju vam otmen i jedinstven izgled.

Otkrijte i 4 načina da nosite military dezen

Sjajno se kombinuje i sa džinsom, verovatno najpopularnijim odevnim predmetom kod muškaraca.

SMARAGDNO ZELENA BOJA

Da li ste se nekad zapitali zašto crvenokosim ljudima dobro stoji smaragdnozelena boja? Teorija boja otkriva da su ova i narandžasta boja kombinacija koja se vizuelno prilično slažu. Ove sezone ova nijansa zelene se najčešće može naći na odevnim komadima od kože, vune i kašmira.

“Smaragdna nijansa zelene boje je jedan od najjačih tonova ove boje, pa ju je ponekad teško kombinovati sa komplementarnim nijansama drugih zelenih nijansi. Lakše ju je upariti sa tamnim i neutralnim tonovima”, kaže modni ekspert Rej Džons.

Pročitajte i  100 godina muške lepote u samo 60 sekundi (VIDEO)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *