4 ključna pravila za kombinovanje košulje i kravate - Men`s Health

4 ključna pravila za kombinovanje košulje i kravate

Modni trendovi koji su vladali proteklih godina jasno su diktirali printove.

Klasika je uvek sjajan izbor i s njom ne možemo da pogrešimo, ali morate priznati da osobe koje uvek nose jednobojnu odeću i nesmelo kombinuju deluju pomalo monotono i ne ostavaljaju naročit utisak kada je stil u pitanju.

Otkrijte: 5 najzanimljivijih načina vezivanja kravate

Kako onda izgledati hrabrije? Baš ovako!

ISTE BOJE U SVAKOJ ŠARI

U ovom slučaju, prvo izaberite košulju koja nikako ne sme biti u nekoj dominantnoj boji. Zatim izaberite kravatu na kojoj će detalji biti u skladu s osnovnom bojom košulje.

Možda najbolji primer je kombinacija braon košulje i roze kravatom koja ima braon detalje. Dakle, kombinacija tamnih košulja i svetlijih kravata s detaljima i obrnuto najbolje je rešenje ako tek počinjete svoju modnu avanturu.

Novi trend: Umesto kravate, pronađite idealne tregere

KOMBINUJTE I KARIRANO

Pravilo glasi du uvek morate da nosite manji karo print na košulji i veći kada govorimo na detaljima kao što su kravata, leptir-mašna i sl.

Važno je naglasiti da i pantalone treba da budu u istoj nijansi kao osnovne boje.

KONTRAST U OSNOVNOJ BOJI

Izborom dva printa iste veličine i stila, izgledaćete pomalo konfuzno i prenaglašeno. Odlučite se za nešto svedeniji izgled, tako što ćete na jednom detalju imati veće i šire šare i linije.

Na primer, svetlosiva košulja će se idealno kombinovati s tamnosivom svilenom kravatom, koja će imati široke bele i teget linije.

Saznajte i: Kako da kombinujete džemper s košuljom

KOMBINACIJA MANJIH S VEĆIM ŠARAMA

Bićete iznenađeni koliko elegantno izgleda ovaj spoj ukoliko kombinujete košulju i kravatu s potpuno različitim šarama, prateći ove jednostavne savete.

Ako vaša košulja ima sitne šare, detalji na kravati moraju biti veći i jasniji. Nije nužno da košulja i kravata budu u istim nijansama. Važno je da košulja bude u nekoj neutralnoj boji poput crne, sive ili bele jer intenzivnija boja može učiniti da sve izgleda pomalo haotično.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *