12 stvari koje svaki muškarac treba da doživi - Men`s Health

12 stvari koje svaki muškarac treba da doživi

Jeste li sigurni da ste već iskusili sve što vam je potrebno da jednog dana, kada se kao starac budete prisećali mladosti, kažete: “Vodio sam srećan život”?

Jeste li zaista proživeli iskustva koja pomažu dečaku da postane muškarac?

Jeste li bili dovoljno hrabri?

Jeste li zadovoljili avanturistu u sebi?

Ako je odgovor na sva ova pitanja “ne”, imamo još jedno. Šta čekate?

ŽIVOT U STRANOJ ZEMLJI

Potrebno je ponekad krenuti nepoznatim stazama i lokacijama koje do sada niste istražili. Samostalno osmisliti život u prostoru koji vam nije poznat nije nešto što je svako iskusio.

Uradite to dok ste još mladi i zaista upoznajte samog sebe.

Ove veštine morate da dovedete do savršenstva

RASKID

Raskidi mogu biti bolni, ali niko ne spori da su poučni. Život ide dalje, a posle svakog prekida veze postajemo jači i svesniji samih sebe.

SOLO PUTOVANJE

Spakujte kofer i krenite na putovanje bez pratnje, bez sigurnosti u liku druge osobe.

 

Sama ideja će vas možda uplašiti, ali verujte u sebe i otkrićete mnogo toga što o sebi niste znali – da ne pričamo o tome što ćete otkriti mnoge znamenitosti i tajne gradova i prirode na koje u drutvu ne biste obratili pažnju.

National Geographic: Da li je bolje putovati s prijateljima ili u samoći?

DRUGARSTVO SA PSOM

Onaj ko nije dao ljubav psu i zauzvrat dobio istu ili još veću količinu privrženosti nikad nije doživeo bezuslovnu ljubav. To je jedan od retkih, čistih i predivnih odnosa koje ćete iskusiti u životu.

PIJANSTVO

Dobra je stvar biti odgovoran kada je reč o alkoholu, ali s vremena na vreme možete sebi dozvoliti da se opustite. Pijane noći u kojima se sutradan ničen ne sećate su pune urnebesnih priča koje ćete sutradan čuti od drugara. Nemojte uvek biti control freak, ponekad je potpuno odsustvo kontrole baš ono što vam je trebalo da se izborite sa stresom.

Imajte na umu da vam je potreban trezan vozač ili novac za taksi i uživajte u svakom trenutku.

Otkrijte: 4 vežbe koje pobeđuju i najgori mamurluk!

SPONTANI ROAD TRIP

Uzbudljivo višečasovno putovanje s najboljim prijateljima pre tridesete je obaveza. To je potpuno drugačije iskustvo zbog osećaja zajedništva koje ćete doživeti. Uskočite u automobil sa svojom ekipom i krenite na putovanje bez plana.

Pročitajte i  Svet ima novog najbogatijeg čoveka: Džef Bezos

Jednostavno, udobno se smestite i usput smislite koje je vaše naredno odredište.

SAMOSTALAN ŽIVOT

Zaboravite na roditelje, zaboravite na ultrazabavne cimere koji fenomenalno kuvaju.

Iako će to možda na početku izgledati ovako,

to će vam pomoći da sazrite i postanete nezavisni. 

BUDITE NAJBOLJI U NEČEMU

Prosečni smo u većini stvari koje radimo. Zato bar jednom u životu osetite kao najbolji na svetu, čak i ako je to jedan trenutak. Radite stvari koje zaista jako volite i pokorite svet.

Pobeda u fudbalskom mini-turniru na lokalnom igralištu, online kviz, rasprava o filmovima… Bilo šta što može da učini da se osetite kao najbolji u nečemu će poslužiti. Bez obzira koliko malo talenta imate, to će uticati da se osećate kao da ste na vrhu sveta.

NEUSPEH

Da, i neuspeh trebate doživeti bar jednom u životu. Neuspesi menjaju tok života i ličnost, možda čak značajnije i od uspeha. Nemojte se plašiti poraza, jer će vas on učiniti jačim. Dok ne padnete, nećete na zaista ceniti uspeh.

Saznajte: Možete li se zaraziti neuspehom?

BUDITE NEUSTRAŠIVI

Svaki muškarac treba da zna koliko je oslobađajući osećaj stvaranja sopstvenih pravila umesto uobičajnog konformizma. Bar jednom, budite ono što stvarno jeste, slobodni od svih obaveza. Budite neustrašivi, recite ono što mislite i radite ono što vam se radi.

U KONTAKTU SA PRIRODOM

Isključite mobilni telefon, stavite ranac na leđa i pravac najlepša šuma koju znate!

 

Testirajte svoje mogućnosti opstanka u prirodi. Posmatrajte okolinu, istražujte prirodu i ronite u obližnjim vodama. Ne samo da ćete otkriti koliko ste mali u univerzumu, već ćete otkriti svoju dušu iz dubine.

Bez obzira na to jeste li u društvu ili sami, budite uvereni da će ovo biti nezaboravno iskustvo koje ćete želeti da ponovite.

PREBRODITE SVOJE STRAHOVE

Svako ponekad treba da oseti strah i, što je još važnije, oseti slast pobede nad strahom. Morate da se suočite sa bar jednom stvari koja vas plaši. Evoluirajte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *