Kako da kombinujete džemper s košuljom - Men`s Health

Kako da kombinujete džemper s košuljom

Nošenje džempera sa košuljom je sjajan način da osvežite svoj stil u (pro)hladnim danima, a osim prednosti slojevitog oblačenja, ova kombinacija odevnih komada može na posebno dobar način da preoblikuje vaše telo.

Uklapanje džempera i košulje je veoma jednostavno i može da se nosi u različitim prilikama,a super je što možete da ih iskombinujete uz bilo koje pantalone i cipele. Ako ste više za casual varijantu, onda ćete ih nositi uz par džinsa i mokasina, a ako želite da se obučete malo formalnije, onda ih možete uklopiti sa parom svečanih pantalona i oksford cipela.

Saznajte i 5 vrsta muških džempera i kako ih nositi

Kombinacija košulje i džempera može da se nosi i sa blejzerom i bez, što vam sveukupno daje bezbroj mogućnosti da eksperimentišete sa ovom kombinacijom bez bojazni da ćete napraviti stilsku grešku.

Budući da je kombinacija ova dva odevna predmeta praktična i svestrana, otkrijte nekoliko stvari koje treba da imate na umu kada budete poželeli da iskombinujete džemper sa košuljom

KOŠULJA I DŽEMPER MORAJU SAVRŠENO DA VAM STOJE

Ovo je pravilo jedan u svetu mode – odeća mora da vam bude taman. Morate da pogodite pravu veličinu i da vam ne bude ni mala ni velika. Odeća koja je fit je udobna i čini da vaše telo izgleda besprekorno.

Kada su u pitanju džemperi i košulje, uvek bi trebalo da bez problema možete da se zagrlite rukama i uhvatite za ramena.

Otkrijte i Kako da vaše bele košulje ostanu bele

Ranfla na džemperu oko zgloba ruke treba da bude dovoljno zategnuta da kada podignete rukave, ona ostane na tom mestu, a ne sklizne nadole.Vodite računa da džemper bude dovoljno širok u predelu ispod pazuha, ali ne previše da ne izgleda baggy.

Ako govorimo o košulji,verovatno znate da šav na ramenima treba da prati vašu prirodnu liniju ramena i da treba da bude dovoljno uska da prati liniju tela,ali i dovoljno široka da vam omogućava da se krećete slobodno.

PREDEO OKO VRATA I KRAGNA

Ako nosite džemper sa okruglim izrezom,onda bi trebalo da uvučete kragnu košulje, a ako nosite džemper sa V izrezom onda (ne) uvlačenje kragne u džemper zavisi od tipa kragne na vašoj košulji.

Tradicionalne kragne koje su duže treba da se uvuku u džemper, dok kraće kragne možete da ostavite izvan džempera.

Pročitajte i Lagani džemper za sve prilike

Jednostavan trik koji će vam pomoći da li da uvučete ili izvučete kragnu košulje jeste da pogledate da li se kragna isteže i prelazi liniju džempera ili ne: ako je duža i prelazi preko džempera, ostavite je spolja, a ako ne prelazi liniju oboda džempera,onda je uvucite unutra.

Još jedan trik kod odabira izreza džempera: muškarcima sa krupnijim licem bolje stoji V izrez, dok muškarci ovalnog lica treba da nose džemper okruglog izreza.

Pročitajte i  6 načina da popravite loš prvi utisak

DA LI TREBA UVUĆI KOŠULJU U PANTALONE?

Pre svega zapamtite da se džemper nikada ne uvlači u pantalone! Da li ćete košulju uvući u pantalone ili ne, to je već stvar ličnog ukusa i zavisi od vas. Uvlačenje košulje u pantalone je formalnije i elegantnije, pa možda i primerenije za posao ili neki svečaniji događaj.

Imajte na umu da je uvlačenje prednjeg dela košulje, a ostavljanje zadnjeg dela košulje da visi preko pantalone zaista loše, a nemojte ni da dozvolite da se premišljate pa da u sred večeri, košulju koju ste uvukli u pantalone odjednom izvučete iz pantalone.

Elegantna košulja: Kako je pronaći, uklopiti, ispeglati

KOMBINACIJA BOJA DŽEMPERA I KOŠULJE

Neutralna + jarka boja

Ako želite da igrate na sigurno ili niste voljni da eksperimentišete, imajte na umu da ne možete da pogrešite sa neutralnom + izražajnom kombinacijom boja.

Neutralne boje, poput bele, crne, bež, sive, kaki, braon, tamnoplave mogu da se kombinuju sa istim ili bilo kojim drugim, izražajnijim bojama. Ako na primer imate bež džemper, možete da ga uparite sa košuljom ljubičaste ili narandžaste boje i nećete pogrešiti.

Ponovljene boje

Ako volite monohromni izgled,onda možete da iskombinujete džemper i košulju iste boje, ali u različitim nijansama. Na primer crveni džemper možete da kombinujete sa svetlocrveniom košuljom. Ovakva kombinacija nošenja istih boja različitih nijansi je diskretna, ali elegantna.

Kombinovanje boja: 3 stvari koje morate da imate na umu

Za najsmelije

Ako želite da se igrate sa bojama,onda kombinujte dve ili tri boje. Na primer,iskombinujte zelenu i plavu ili crvenu i narandžastu,a možete da kombinujete i dve potpuno opozitne boje poput narandžaste i zelene.

Možete da kombinujete i tri boje (na primer različita kragna ili kravata),a najbolji način je da odaberete boje koje su približno različite jedna od druge.

KOMBINOVANJE OBRAZACA I PRINTOVA

Najlakši način da nosite izražajan print ili određenu teksturu džempera ili košulje jeste da ih kombinujete sa neutralnim komadima.

Print + jedna boja 

Ako nosite jarke obrasce košulje ili džempera sa drugim jednobojnim komadom,onda se potrudite da ta jedna boja bude jedna od boja ili makar približna nijansa boje koja se nalazi na postojećem dezenu.

Otkrijte i 5 najupečatljivih printova za predstojeću sezonu

Ukoliko nosite džemper sa tamnoljubičastim,svetlozelenim i bež prugama,možete da ga iskombinujete sa tamnoljubičastom ili svetloljubičastom košuljom.

Print + print 

Ako želite da kombinujete više dezena ili tekstura morate da vodite računa da su različitih veličina: deblje pruge se slažu sa tankim.

Ako želite da dodate i treći print, kao što su karo dezen ili tufnice, onda se odlučite za print koji će svojom veličinom biti potpuno drugačiji od prethodna dva.

A.J.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *