Ovako će vam džins trajati duže - Men`s Health

Ovako će vam džins trajati duže

Za farmerice se toliko vezujemo da nam ponekad bude teško da ih bacimo čak i kada s pocepaju i izblede. Zašto onda ne bismo dali sve od sebe da im produžimo “životni vek što je više moguće”?

Evo šta savetuju stručnjaci za odeću.

Pogledajte: Kako da nosite podvrnuti džins

NEKA OSTANE SIROV

Važno je da ga izbegavate pranje što je više moguće. Prečesto pranje će uticati da farmerice izgube prepoznatljiv oblik, izblede i opuste se.

Postoji i opcija da se određeno vreme drže u frižideru kako bi se eliminisale sve bakterije. Ako su vam farmerice čiste, a imate sitnu fleku, najbolja opcija je ručno pranje u toploj vodi.

Takođe, nedavno su se na tržištu pojavili specijalizovani tečni deterdženti za džins, koji će im produžiti trajanje.

Što se tiče odlaganja, najbolje je da džins bude na vrhu reda u kom slažete odevne predmete. Bolja opcija je da ih, ukoliko ih nosite sledećeg dana, odložite na naslon stolice ili držite na vešalici.

Otkrijte koji model džinsa odgovara vašoj građi

NEGA

Postoje trikovi za duže trajanje džinsa koji uspevaju bez obzira na tip farmerica.

Recimo, tragovi na džinsu ne moraju biti znak da je vreme za pranje. Umesto toga, možete upoterbiti vlažne maramice da biste otklonili mrlje. Kada govorimo o pranju mrlja,  moramo biti oprezni jer tamniji tonovi džinsa mogu pustiti boju.

Beli džins: 4 saveta za kombinovanje

Takođe, važno je da i da vam farmerice budu taman, jer će se predugačke brzo pohabati na ivici nogavica, a i sam kroj neće biti prikladan vašoj građi.

Na kraju treba reći da svaki tip džinsa zahteva posebnu negu. Ne preterujte s pranjem i pažljivo ih odlažite, ipak su one vaš omiljeni komad u ormanu, zar ne?

Pročitajte i  Proleće/leto 2017: 10 trendova koji će dominirati naredne sezone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *