3 najčešće brige muškaraca o izgledu! - Men`s Health

3 najčešće brige muškaraca o izgledu!

Otkrijte i 3 namirnice koje će vas zaštititi od sunca

ŠTETNO SUNČANJE

Decenije nemara mogu da izazovu čak i rak kože. Ako vam je teško da zamislite takvu pretnju, onda u ogledalu potražite vidljive tragove štete koju vam nanosi sunce:duboke brazde na čelu i bore oko očiju. Po sunčanom vremenu,nanosite kremu sa zaštitnim faktorom,15 do 20 minuta pre nego što izađete napolje.

”Nanošenje kreme na suncu ostavlja vas izloženim sunčevim zracima mnogo duže nego što mislite“, kaže dr Denis Gros, dermatolog sa Menhetna. I ne štedite na zaštitnim kremama.”Da biste bili stvarno zaštićeni, treba da upotrebite dosta kreme– oko 60 do 120 grama da biste prekrili i lice i telo, zavisno od vaše građe“, kaže on.

Nega lica: 9 načina kako uništavate svoju kožu

Nanosite kremu ponovo na svaka 3-4 sata, bez obzira na to koliki je njen zaštitni faktor (SPF), jer se lako skida znojenjem. Još bolje, čak i ako ne idete na plivanje, koristite vodootpornu zaštitnu kremu, jer ona duže traje kad se znojite.

PODOČNJACI

Okrivite roditelje: pigmentacija je umnogome stvar genetike. A sa starenjem kvalitet vašeg kolagena opada,tako da krvni sudovi postaju slabiji i skloniji pucanju.

Na nastajanje podočnjaka takođe utiče i način života, to jest budnost do kasnih noćnih sati, pušenje, piće i kofein. Izborite se sa oronulim izgledom pomoću kreme sa sastojcima koji potpomažu obnavljanje kolagena.

Podočnjaci: 6 načina da ih se brzo i jednostavno rešite

MALJE NA TELU

Kada potkresujete dlačice, ostavite ih neka budu nešto duže od centimetra.”Najvažnije je da ih ne skratite previše“, kaže Robert Patrici, vlasnik Halo salona za muškarce u Čikagu.

Saznajte i Kako da sprečite iritaciju kože nakon depilacije

Ako koristite mašinicu,pronađite idealno mesto i najpre je isprobajte. Ili upotrebite makaze: procešljajte malje, držite krajeve između srednjeg prsta i kažiprsta, pridržavajući ih palcem,da se vrhovi ne pomeraju. Potom odsecite višak.

Pročitajte i  5 trendova koji ove godine imaju veliki comeback

Pincetom možete lako ukloniti poneku zalutalu dlačicu sa ramena ili leđa. Još jedan savet: nikada se nemojte depilirati voskom kod kuće. Jednostavno nemojte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *