3 stvari koje morate da se zapitate pre svake kupovine - Men`s Health

3 stvari koje morate da se zapitate pre svake kupovine

DA LI ĆETE TO ŽELETI I SUTRA?

Ako želite nešto skuplje, odložite kupovinu za nedelju dana. Kada je u pitanju proizvod koji u toj meri prazni novčanik, čekanje nije naodmet. Ukoliko i sedam kasnije jednako želite tu majicu, kremu ili patike, onda vredi izdvojiti veću sumu za nju.

Ukoliko ste pak videli još pet sličnih i jeftinijih stvari, dobro razmislite hoćete li pola plate dati za samo jedan predmet.

Kupovina savršenog odela: Evo šta morate da znate!

JESTE LI SIGURNI DA MOŽETE DA JE PRIUŠTITE?

Spremni ste za razmetanje? U redu, naporno ste radili, zaslužili ste da obradujete sebe nečim fenomenalnim, čime ćete se ponositi i što će duže trajati. 

Ipak, ako jedan džemper može da učini takvu štetu vašem budžetu da će za nedelju dana pod znakom pitanja biti odlazak na letovanje, izlazak s društvom ili neka osnovna životna potreba, možda je vreme da odustanete od nje.

Uvek je bolje rešenje neki kvalitetniji odevni predmet i fejk roba nije nešto što treba da nosite nakon sveg truda koji ste uložili na poslu, ali i za manju sumu možete nači odličan komad – a uz to ćete otići i na letovanje i u clubbing. Mnogo bolja odluka, zar ne?

Saznajte: Kako privući novac?

DA LI JE VREDNO?

Izračunajte koliko novca dnevno zaradite, a kada naiđete na nešto što vam prosto oduzme dah, pokušajte da utvrdite koliko radnih sati ili dana taj predmet vredi. Jeste li u mogućnosti da deset dana radite za jednu košulju? Ukoliko mislite da neće biti ozbiljnih posledica po budžet, ne čekajte ni trenutka više i trk do kase!

Ako pak smatrate da se ne isplati, prošetajte do neke prodavnice sa sličnom odećom. Iznenadićete se koliko povoljnih komada koji izgledaju kao da su sad sišli s piste možete naći u gradu, a možete biti sigurni da se sledeći put kad ostanete prekovremeno na poslu neće pokajati zbog neoprezne kupovine.

Pročitajte i  10 fenomenalnih filmova koji nisu svrstani u horore, a trebalo bi

Otkrijte: 6 must have komada za ovu sezonu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *