8 neverovatnih talenata Džejsona Stejtama - Men`s Health

8 neverovatnih talenata Džejsona Stejtama

MODELING

Premda nije imao iskustva u svetu modelinga, “lovac” na talente je otkrio Stejtama i ubrzo su mu sredili ugovor modela sa modnom linijom firme French Connection i Levi Strauss&Co.

Iako nije ostvario zavidnu karijeru modela, Stejtam je iz ovoga uspeo da izvuče samo najbolje, a upravo ga je zbog ovog posla primetio Gaj Riči.

Vežbaj kao Džejson Stejtam: Nedeljni program birtanskog snagatora

POZAJMLjIVANJE GLASA U VIDEO IGRICAMA

Ako vam Sgt. Waters iz igrice Call of Duty zvuči poznato, to je zato što ste u stvari čuli Džejsona Stejtama. U britanskom izdanju ga možete čuti kako viče: “Da li si slep, glubv ili samo glup?” Stejtam je takođe “igrao” i nesmotrenog pilota Šrajka u Red Faction II uz glumca veterana Lensa Henriksena.

BORILAČKE VEŠTINE

Stejtam je trenirao MMA i pravi je ekspert u kikboksu. Čak je razmišljao da se priključi takmičenju u Ultimat fajtu: “Ovo je moj omiljeni sport i jedina stvar koja mi stvarno drži pažnju. Momke koji se bave ovim sportom poštujem najviše od svih sportista. Oni su ultimativni.”

Otkrijte i Glumci koji sami snimaju opasne scene

Sada kada je Čak Noris ostario, Stejtam je na sigurnom putu da postane holivudski najopasniji momak.

ULIČNI PREVARANT

Stejtamovi roditelji su ga od malena upoznali s uličnim pozorištem, fensi britanskim nazivom za uličnu prevaru, pa je Stejtam prodavao lažni nakit turistima. Prema njegovim rečima, sve je u vašem odnosu prema tom poslu, jer ljudi treba da budu zabavljeni i maltene privučeni da kupe ono što prodajete.

 

Ove veštine su mu se isplatile kada je bio na audiciji za ulogu u filmu Dve čađave dvocevke. Audicija se sastojala iz imitiranja nelegalnog uličnog prodavca, koji prodaje lažni nakit. Stejtam je uspeo Ričiju da proda četiri seta nakita i odbio je da mu vrati novac nakon “audicije”. Naravno, dobio je ulogu.

Pročitajte i  5 filmova zbog kojih obožavamo Toma Hardija

Otkrijte kako Džejson Stejtam jača mišiće iz svih uglova

SKOKOVI U VODU

Stejtam je prov 12 godina bio jedan od najboljih skakača britanske reprezentacije, a zauzeo je treće mesto na olimpijskim takmičenjima u tri navrata i 12. mesto na Svetskom prvenstvu 1992. godine.

ŠAH

Dok je snimao film Revolver, Gaj Riči i Stejtam su postali opsednuti šahom. Prema rečima Stejtama, odigrali su toliko partija šaha koliko on nije odigrao u svom celom životu.

Otkrijte i 25 stvari koje niste znali o Silvesteru Staloneu

On je redovno pobeđivao Ričija i priznao da mu režiserova bivša supruga Madona još uvek duguje novac.

SKROMNOST

Od svih scena borbe i akrobacije, Džejson Stejtam je rekao da mu je scena javnog seksa u filmu Crank: High Voltage bila najteža.

Pročitajte i 4 saveta Džejsona Stejtama za kvalitetan trening

On mrzi da bude nag okružen gužvom u šoping centru, a to kaže muškarac koji nag bolje izgleda od 99,9 procenata populacije. Jednostavno nije želeo da bude posmatran kao parče mesa.

U avgustu 2008. godine se u kući poznatog pljeboja Hju Hefnera pokazao se kao prilično fensi muškarac. Naime, odbio je da pozira sa golišavim modelima na fotografiji, što se Hju Hefneru nije dopalo, pa je izbacio Stejtama iz kuće.

FUDBALER

Kao i većina Evropljana, Džejson Stejtam je igrao fudbal tokom školovanja, a njegova strast prema skokovima u vodu ga je kasnije odvukla od fudbala.

Saznajte i 9 stvari koje niste znali o Arnoldu Švarcenegeru

Kao odrastao, igrao je u amaterskom fudbalskom timu Hollywood United zajedno sa bivšim profesionalnim fudbalerom Vinijem Džonsom i Stivom Džonsom iz Seks Pistolsa.

Nažalost, morao da je da napusti tim nakon što se nekoliko igrača ozbiljno povredilo. Bilo bi teško da snima Transporter 4 slomljenog zgloba.

A.J.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *