Kako izgleda jedan dan Toma Forda? - Men`s Health

Kako izgleda jedan dan Toma Forda?

Ovaj članak je preuzet sa sajta Elle.rs.

JUTARNJI RITUALI

4.30 Nisam tip koji voli preterano da spava pa mahom uvek ustanem u neko ovo vreme. Kada sam baš odmoran i zadovoljan kako je protekao dan, mogu da spavam najkasnije do 7, ali to je redak slučaj. Prva stvar koju uradim kada ustanem je da se izmerim koliko težim. To radim bukvalno svakog jutra i ako primetim da sam se ugojio kilogram do 2, obavezno započinjem dijetu! Dobro, ne baš bukvalno dijetu ali se trudim da doručkujem voće i da tokom dana ishranu fokusiram na povrće. Nakon merenja, imam običaj da pripremim ice coffee (ne volim tople napitke), istuširam se (toplom vodom) i polako ispijem svoju kafu dok se ne razbudim. To često bude u kadi u kojoj provedem pola sata dok meditiram. Kupatilo je moja zen zona koju nalazim krajnje korisnom. Nakon meditacije preobučem se u svoju odeću za vežbanje.

8.00 Posle kafe i meditacije prva stvar koju uradim je proveravanje elektronske pošte. Dnevno imam običaj da primim više od 100 mejlova. Nakon proveravanja pošte, odlazim u teretanu. Pre toga kompjuter mi je namešten na Daily Beast Cheet Sheet, elektronski izveštaj koji čuva sve glavne medijske vesti i fashion izdanja iz celog sveta. U teretani mahom praktikujem pilates vežbe, kardio i nekoliko podizanja tegova. Uglavnom radio pola sata kardio, pola sata istezanja i sklekove.

Karl Lagerfeld: Ovako izgleda jedan moj dan!

9.15 Nakon vežbanja tek imam običaj da doručkujem i to musli sa pola banane i nekoliko kolutova ananasa. Zatim se tuširam još jednom, ovoga puta sa sapunom i perem kosu. Naravno, koristim svoje beauty proizvode. Zatim se brijem i stilizujem kosu. Ukoliko imam podočnjake moram da pokrijem tamne kolutove sa korektorom. Na kraju dolazi oblačenje i to u moju tipičnu “uniformu”: bela košulja, tamna kravata, modroplavo ili sivo odelo i crne, polusjajne cipele. Na posao volim da idem pešice, pogotovo ako sam u Njujorku dok u Londonu praktikujem da vozim, odnosno da me voze jer sam delimično diskleksičan.

U 10 IZJUTRA POČINJE NJEGOV RADNI DAN

10.00 Na poslu sam skoro uvek do deset sati. Na stolu me uvek čeka kopija International Herald Tribune-a, omiljenih novina koje iščitavam tokom jutra. Ne volim mobilne telefone i izbegavam da ih koristim, mada uvek imam kraj sebe iPhone koji koristim isključivo samo za muziku i ukoliko je potrebno nešto da snimim. Naravno, ako je nešto hitno, onda koristim i za telefoniranje. Pored iPhone imam i iPad koji koristim za čitanje knjiga, a svoj Mac nosim svugde sa sobom. Pored čitanja moja rutina u kancelariji obuhvata svaki dan i konzumiranje krofni koje predstavljaju moju slabost pa samim tim mi je teško da se pridržavam bilo kakvog režima koji isključuje slatkiše! Elem, s obzirom na to da sam predsednik svoje kompanije, veliki deo dana na poslu provedem u sastancima sa kreativnim timovima, oko dizajna. Sastančim i uživo, ali i putem Skype jer imam kontakte i filijale u Londonu, Los Anđelesu, Milanu, Firenci, Hong Kongu i drugim destinacijama.

Pročitajte i  6 najpopularnijih stilova brade ove sezone

 

Pročitajte i Nova doza seksepila u poslednjoj Tom Ford kampanji

13.00 Mrzim da odlazim na ručak tokom radnog dana jer mi to uspori ritam i mir koji imam. Zato jedem za stolom, odnosno da budem precizniji šetkam se po dizajnerskom studiju sa tanjirom u ruci koji je prepun rolnica sa lososom i salatom od paradajza i mocarele. Nakon ručka po običaju uvek pojedem jednu tablu tamne čokolade.

18.00 U kancelariji ostajem do 18, a nekad i 20 sati, zavisi od obima posla ali i ugovorenih sastanaka, večera. Ukoliko imam zakazan neki izlazak bilo na večeru ili neki događaj trudim se da odspavam 45 minuta kada se vratim sa posla. Nakon toga se tuširam, opet vrelom vodom i presvučem se u novu košulju i odelo.

Ako imate ovalni oblik lica kao Tom Ford, otkrijte koja frizura vam najbolje pristaje

20.00 Nisam veliki fan noćnih izlazaka i koktel žurki, velikih okupljanja, ali često moram poslovno da ih posećujem. Preferiram manja, intimnija okupljanja sa dragim, bliskim prijateljima. Već dugi niz godina imam nekoliko omiljenih restorana u kojima večeram. U Londonu to su Scott’s, No. 35, J. Sheekey, Mark’s Club, Harry’s Bar ili Cut u 45 Park Lane ulici. Sastanke, pogotovo ako su u pitanju sastanci sa ljudima koje prvi put upoznajem volim da održim u hotelu Claridge’s. Naravno, moje omiljene večeri su rezervisane za moj dom u kome sa Ričardom (Fordov životni partner već 25 godina) provodim vreme u kuvanju i hedonizmu u društvu sa psima.

Otkrijte i koji parfemi žene posebno uzbuđuju

ŠETNJA PSA PRED SPAVANJE

22.30 Kada se vratimo iz izlaska, Richard i ja šetamo psa oko Grosvenor Squarea i tek onda odlazimo na spavanje. Možda mi ne verujete, ali opet se tuširam i umivam lice. Pre spavanja malo gledam TV ( mahom emisije koje smo snimili) ili čitam pa tek onda idem da spavam. Spavam go.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *