Kako da negujete bradu tokom leta - Men`s Health

Kako da negujete bradu tokom leta

Kada dođe leto, lakše vam je da stilizujete kosu. Provučete nekoliko puta prste kroz kosu i imate savršenu, opuštenu friuru, ali šta je s bradom?

Saznajte i Kako da sredite neujednačenu bradu

“Šteta je što neki momci misle da je leto vreme kada treba da kažu zbogom svojim bradama. Potpuno je netačno da je leto idealno za neobrijanu bradu”, kaže Erik Bendholc, osnivač sajtova Urban Beardsman i Beardbrand.

Štaviše, Bendholc smatra da osim što morate da pazite na svoju kožu lica i da je zaštitite od sunčevih zraka, brada može da vam pomogne da se osetiti kul i opušteno.

Stoga nam je otkrio nekoliko tajni letnje nege brade:

BITAN JE KVALITET

“Preterano pranje brade može da izazove ozbiljna oštećenja”, objašnjava Bendhold.

Otkrijte i 6 najpopularnijih stilova brade ove sezone

On preporučuje da vaši preparati za negovanje brade sadrže nežne sastojke, bez silikona i da koristite prirodne sastojke, koje sadrži i vaša koža, poput aloe, ulja jezgra kasije i vitamina E.

KORISTITE ZAŠTITU

Kao što može da se dogodi i vašoj kosi, preterano izglaganje suncu i slanoj vodi može da izazove suvu, slabu, krtu i kovrdžavu bradu.

“Dodajte svemu tome i faktor znojenja i imate više od jednog razloga da redovno negujete bradu. Ne zaboravite zaštitu od sunca.”, objašnjava Bendholc.

Pročitajte i Neobični načini da negujete bradu

FLAŠICA SA VODOM

“Pametan i pristupačan trik: Malu flašicu spreja dopunite vodom i držite je pri ruci. Svaki put kada temperature i vlažnost krenu da rastu, poprskajte svoju bradu vodom”, savetuje Bendholc. Kako kapljice vode isparavaju, vaša koža će se osećati prijatnije i hladnije.

“To je kao mini klima uređaj za vaše lice”, objašnjava on.

Pročitajte i  Stil savremenog džentlmena: 12 najpopularnijih modela kravata

FINALNI POTEZ

Pored svih preparata koje koristite, ne zaboravite deo male kućne rutine, kad i ako vam bude potrebna.

Otkrijte i Kako da pustite gušću bradu

Na primer, ako vaša brada spada u ekstra grubu ili suvu kategoriju, s vremena na vreme koristite ulje ili balzam i obavezno podšišajte ogrubele krajeve.

A.J.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *