Kako iskombinovati šorts sa obućom? - Men`s Health

Kako iskombinovati šorts sa obućom?

Kažu da možete mnogo da shvatiš o muškarcu na osnovu njegovih cipela, pa bi svakako trebalo da obratite pažnju kada birate odeću za toplo vreme, pogotovo ukoliko nosite šortseve.

Saznajte i Kada nositi šorts, a kada ne?

KROJENI ŠORTSEVI

Krojeni šortsevi su specijalno udobni i super izbor u toplim danima, a predstavljaju sjajnu alternativu formalnim pantalonama za smart casual događaje, kao što su žurke na otvorenom ili letnja venčanja.

Ključno pravilo koje morate da zapamtite jeste da ovakvi šortsevi moraju da se iskombinuju sa jednako pametnim cipelama, kao što su brogues, oksford ili derbi cipele, određene kožne ili antilop varijante (mokasine).

Ne moramo posebno da napominjemo da se ove cipele nose bez čarape i da ćete jedino u tom slučaju izgledati moderno.

Pročitajte i Kakvu obuću zahtevaju muške bermude i šortsevi

Kada su zaista visoke temperature, krojeni šorts možete da uparite sa klasičnim kožnim sandalama u teget, crnoj ili braon boji koje će održati prefinjeni izgled.

SPORTSKI ŠORTS

Ako radije birate atletske šortseve, a ne krojene i elegantnije, onda vam je potrebna i obuća koja će oslikavati isti stepen komfora i udobnosti.

Šta bolje oslikava udobnost od para minimalističkih crnih, belih ili sivih patika? One će osim nepobitnog komfora, vašem autfitu pružiti i dozu uglađenosti.

Otkrijte i Kako da se obučete za posao u vrelim letnjim danima?

Kada je baš toplo, razmislite o nošenju papuča za bazen.

TEKSAS ŠORTSEVI

Zaista je teško pronaći muškarca, koji nema makar jedan teksas šorts. Sjajan je za praznike i vikende u gradu, a takođe je savršen za izlaske u poslednjem trenutku kada nemate ideju šta viste drugo mogli da obučete.

Uz ovaj tip šortsa, najbolje je da nosite različite vrste patika (platnene, kožne), a možete da nosite i espadrile.

Pročitajte i  Kako da odaberete najbolji džemper za svoju građu?

Saznajte i Savršena muška odeća za leto 2015

CHINO ŠORTSEVI

Chino šorts je jedan od neosporivih letnjih komada, koje bi svaki muškarac trebalo da ima. Na granici između smart i casual stila, postoji nekoliko vrsta obuće uz koje možete da ih uparite.

Za casual i formalnije događaje, chino šorts možete da uparite sa brodaricama. Ukoliko želite malo da zaplovite u moderniji i pametniji način oblačenja, onda možete da šorts iskombinujete sa brogues cipelama od antilopa ili kože, sa mokasinama ili derbi cipelama.

Ukoliko ste se zaputili na plažu, svoj chino šorts iskombinujte sa espadrilama ili sandalama.

AKO STE NIŽI MUŠKARAC….

Onda se odlučite za obuću koja ne prelazi vaš skočni zglob, ima blagu potpeticu i sadrži nijansu koja je najpribližnija vašoj boji kože.

Pročitajte i Šta vaša omiljena obuća govori o vama?

Kada je reč o šortsu, trebalo bi da se završava na sredini butina i da sadrži nekoliko nabora, kojima ćete uspeti da naglasite dužinu nogu.

AKO IMATE DUGE NOGE…

Ako imate duge noge, onda se odlučite za obuću koja blago prelazi vaš skočni zglob, kao što su chukka čizme, poluduboke patike, brogues ili derbi cipele.

Vaš šorts treba da se završava tik iznad kolena.

ZA AVANTURISTE: KOŽNE ČIZME I ŠORTS

Eksperimentišite sa parom radničkih kožnih čizama i šortsem.

Ključ je da napravite dramatični kontrast, a da vaš šorts bude od malo tvrđeg i težeg materijala.

A.J.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *