Savršena muška obuća za leto 2015. - Men`s Health

Savršena muška obuća za leto 2015.

Odložili ste u zadnji deo ormana džempere, teške sakoe i ostalu topliju odeću?

Odlično, ali sada je vreme da van vidokruga sklonite i obuću za niže temperature i odaberete nešto prijatnije, maštovitije, efektnije…

Otkrijte: 5 pari cipela za svakog muškarca

ANTILOP CIPELE

Za nešto formalnije prilike, birajte cipele od prevrnute kože. Za razliku od teških kožnih cipela, ovaj materijal će vam pružiti lakoću, udobnost i zbog svoje plišane teksture – prirodnu ventilaciju.

Zbog osetljivosti materijala, potrebno je redovno četkanje i, uopšte, održavanje.

Još jedna važna stvar je i izbor boje. Preskočite one cipele u tamnim tonovima, birajte u svetlosivu, kamel, oker… Uz to, dozvoljene su sve pastelne nijanse.

MH savet: Cipele od prevrnute kože savršeno će se uklopiti uz lagano letnje odelo ili lanenu košulju.

Psihologija: Šta vaše omiljene cipele govore o vama?

BRODARICE

Ove cipele najčešće se prave od platna, antilopa ili kože, mada kožni modeli nisu najprikladniji toplom vremenu.

Modeli od laganijih testura se mogu pronaći u različitijim bojama, od čitavog letnjeg spektra boja, crvenoj beloj i nezaobilaznoj plavoj boji (teget je apsolutna klasika).

ESPADRILE

Ove sezone su popularni skejter modeli od kože, ali još uvek odlično izgledaju i one hrabrijeg i dinamičnijeg dizajna. Espadrile od tkanine, bez obzira kojeg su modela, biće idealno osveženje vašeg letnjeg stila.

KOŽNE SANDALE

Kada kupujete sandale, imajte na umu da bi trebalo da odaberete one debljih kaiševa, jer se tanji lako kidaju. Pored toga, širi kaiševi su klasika i, samim tim, provereno dobar način da izgledate efektno, posebno u nešto formalnijim prilikama.

Kada govorimo o boji, bilo da se odlučite za crnu kožu, koja će vam – opet – pružiti klasičan izgled, ili braon, nećete pogrešiti. Pored toga, lako se kombinuju.

Pročitajte i  Šta kravate govore o muškarcima

Saznajte: Šta njena obuća govori o njoj

MOKASINE

Na prvi pogled, mokasine izgledaju kao bliski rođak brodarica. Izuzetno lagano i udobno, mokasine su najbliže po udobnosti papučama, a da zapravo ne nosite papuče.

Možete ih naći u različitim modelima, od onih tradicionalnih, do onih supercasual. Za letnje dane najbolje će ići u klasičnoj crnoj, braon i svim pastelnim bojama.

Želite statement mokasine? Budite hrabri i kupite ih u tamnocrvenoj, tirkiznoj ili royal plavoj boji.

Mokasine su idealne i zbog toga što uz njih ne morate nositi čarape, a to je veliki plus u letnjim danima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *