Letnja modna pravila: 5 stvari u koje ne smete da verujete - Men`s Health

Letnja modna pravila: 5 stvari u koje ne smete da verujete

SANDALE SU ISKLJUČIVO ZA ŽENE

Možda devojke imaju lepša stopala i svakako raznovrsniji izbor sandala, ali to ne znači da ovaj tip obuće nije za muškarce, već da se jednostavno plašimo da pokažemo svoja muževna stopala. Osim toga, većina muškaraca smatra da su sandale rezervisane jedino za ženska stopala, što je potpuno netačno.

Pročitajte i 6 starih modnih pravila koja više ne važe

Uživajte u toplim danima i kupite lep par sandala, koji će i vašim stopalima omogućiti da se sunčaju.

Kožne sandale su uvek nepogrešiva varijanta. Imajte na umu udobnost i mogućnost kombinovanja i uz chino pantalone i uz elegantnije šortseve.

Druga varijanta su sportske sandale, koje su takođe udobne, lagane i perfektno se slažu i uz casual garderobu, ali i uz konzervativno klasični stil.

Kada se konačno odlučite za dobitni par sandala, proverite da li su vam stopala negovana i spremna za pokazivanje. Ako nisu, prvo ih sredite, pa uskočite u svoj novi par sandala.

Pročitajte i 16 letnjih komada koje morate da imate

CRNA BOJA SE NOSI JEDINO U TOKU JESENI I ZIME

Leto uvek povezujemo sa svetlim bojama, ali to ne znači da ne smete da obučete i neki komad u crnoj boji. Budući da crna boja prirodno apsorbuje više toplote, pa je velika verovatnoća da ćete, ako obučete isključivo crnu garderobu, završiti dan preznojeni, ali možete da se odlučite za majice s printom ili za tamnu košulju kratkih rukava.

Saznajte i Ovo je obavezna boja u vašem ormanu ove sezone

Ako baš volite crnu boju i ne možete svoj autfit da zamislite bez nje, možete da se odlučite i za nekoliko crnih aksesoara. Naša preporuka su crna kožna narukvica, kao i crni tregeri.

FLORALNI MOTIVI NISU MUŽEVNI

Print sa motivima cveća je poslednjih godina je bio inspiracija brojnim modnim dizajnerima.

Pročitajte i  Nova stara moda: Denim od glave do pete

Premda vlada mit da floralne motive ne treba da nose muškarci, jer nisu previše muževni, otkrivamo vam da su to čiste neistine i da ćete biti i više nego muževni ukoliko se opredelite za pravi print.

Zadržite se na tamnijim, muževnijim motivima. Prigušenije boje sa obrisima boja su uvek bolji izbor od jarkih, intenzivnih floralnih motiva.

Tamna košulja kratkih rukava sa cvetnim motivima predstavljaće idealni dodatak vašoj letnjoj garderobi, posebno ukoliko je iskombinujete sa parom chino pantalona u beloj, bež i sivoj boji.

Pročitajte i 5 najupečatljivijih printova za predstojeću sezonu

Ukoliko još niste spremni za floralne motive, razmislite makar o blejzeru ili kravati sa neutralnim cvetnim printom.

CIPELE I ŠORTS NIKAKO NE IDU ZAJEDNO

Ako i vi spadate u grupu muškaraca koji smatraju da čizme i šorts nikada ne treba da se nađu u istoj kombinaciji, moramo vam reći ozbiljno grešite. Naprotiv, ova kombinacija može super da izgleda. Naravno, pritom mislimo na elegantniji tip šortsa, a ne na sportski šorts.

Kožne radničke cipele mogu da se kombinuju sa šortsem, ali najlakši način da prkosite ovom pravilu jeste da se opredelite za par cipele od antilopa.. Uparite ih sa dobro skrojenim chino šortsem i jednostavnom belom majicom.

ZELENA I PLAVA BOJA NIKADA NE TREBA DA BUDU U JEDNOJ KOMBINACIJI

Pogrešno! Trebalo je odavno da se ovo nepisano pravilo prekrši i ode u zaborav.

Pročitajte i 4 najboljih kombinacija boja za ovo leto

Ključ dobrog izgleda i nepogrešive kombinacije jeste da odaberete svetlu, nijansu zelene boje (vojnička ili maslinasto zelena) i teget ili petrolej plavu boju i izazvaćete pažnju cele okoline.

Takođe pazite da ako izaberete intenzivnu zelenu boju se opredelite za nežniju nijansu plave boje i obrnuto.

A.J.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *