Ove boje su idealne za vaš ten - Men`s Health

Ove boje su idealne za vaš ten

Pogledajte podlakticu i odredite da li vaša koža pripada bledom, maslinastom ili tamnom tenu, a onda saznajte koje boje bi trebalo da zauzmu naveći deo vašeg ormana.

SVETAO/BLED TEN

Imate crvenu, plavu ili svetlosmeđu kosu? Stalno tražite hlad od letnjeg sunca jer je vaša koža bleda i osetljiva? Ako je vaš ten svetao ili bled, onda ga naglasite jasnim kontrastom boja, koje će još više istaći vašu aristokratsku kožu.

Saznajte i Kako da nabacite savršen ten?

Nosite sivu, braon, burgundi, zelenu, teget i tamnije nijanse plave boje.

Izbegavajte previše svetle, pastelne nijanse jer ćete izgledati bledo i umorno. Radije birajte tamnije nijanse boje peska, kaki boje, oker i sive.

Svoj autfit bazirajte oko tamnih nijansi poput teget, braon i crne, koje ćete kombinovati sa svetlijim bojama. To ne znači da ne treba da izražavate sebe kroz boje,već da mešate svetlije nijanse sa tamnijim.

MASLINAST TEN

Ako imate topliji ten, ni previše bled ni previše taman, imate sreće jer možete da nosite širi spektar boja.

Pročitajte i 4 najbolje kombinacije boja za ovo leto

I dok će većina nijansi savršeno da vam pristaje jer imate zahvalan ten, prilikom odabira nijansi, imajte na umu jednu stvar – uvek treba da birate malo svetliju ili malo tamniju nijansu od osnovne boje.

Pitate se šta to znači? Izaberite svetlo bež umesto boje toplog peska ili svetliju ili tamniju nijansu ljubičaste umesto boje sleza.

Za letnje kombinacije vam preporučujemo svetlije varijante, a tamnije sačuvajte za hladnije vreme.

Izbegavajte da nosite žućkaste i zelenkaste tonove, budući da vaša koža ima podtonove ovih boja. Takođe se klonite boje senfa, pistaća, maslina i moke.

Pročitajte i  Blejzer za moderan i ležeran izgled

TAMAN TEN

Ako pripadate ovoj grupi muškaraca koji imaju taman ten, onda ste pravi srećnici.

Kombinovanje boja: 3 stvari koje morate da imate na umu

Vaša boja kože je takva da se lako kombinuje uz većinu nijansi i tonova, jer ne postoji rizik da vam koža izgleda bledo ukoliko nosite svetlije nijanse, kao što je slučaj s svetlijim tenom.

Možete da nosite tamne i svetle nijanse poput kobalt plave ili žad zelene, ali imajte na umu balans u autfitu.

Izbegavajte braon boju, a i nošenje crne i teget smanjite na minimum, jer će se stopiti s vašim tenom i izgledaćete pomalo bezlično.

A.J.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *