Zimski mornar - Men`s Health

Zimski mornar

S obzirom da taj kolorit obično vezujemo za letnje odevanje, ova paleta boja osvežava naš izgled, misli i stanje duha. Osećajte se kao novi čovek uz novi trend, u svim prilikama. Mornarski stil je već neko vreme u modi. Ipak, ovih prohladnih i tmurnih dana, teško da može da bude inspirativan, osim ako ne zamišljate da plovite kroz sante leda. Ali, ima nade… Ako, kao većina nas, čeznete za „beskrajnim plavetnilom“, za zimsku varijantu, iz mornarskog stila preuzmite najočiglednije elemente: pruge, belu boju i naravno, plavu. Kako je plava oduvek bila “boja za dečake“, pretpostavljamo da ćete većinu stvari neophodnih za ovaj plavi zimski trend pronaći u svom ormaru. Od odeće dečačkog izgleda tu su dukserice, patike, a za moranare veterane preporučujemo i košulje i džempere sa V-izrezom. Probajte da kombinujete različite nijanse plave, golubije i teget, komade sa detaljima i/ili prugama, belim ili sivim. Oblačite se slojevito. Probajte kako vam stoji majica na pruge preko jednobojne sa dugim rukavima. Lagani džemperi sa zavidnim procentom vune u sastavu dobro greju kada ste na pučini. Suviše krute i formalne stvari ostavite na stranu. Pravi plavi mornar mora da se oseća opušteno

SPORTSKI
KADA IDETE U TERETANU, OBUCITE :
Majicu, duksericu, trenerku Odaberite jednostavne stvari u kojima se osećate prijatno. Tamno plava dukserica sa kapuljačom koja je prugastog dezena sa unutrašnje strane odlično se kombinuje sa sivim donjim delom trenerke za sportske dane, ali i uz farmerke ako niste profesionalni sportista. Sledite svoj stil i dok veslate na suvom.

OPUŠTENO
KADA IDETE NA PIĆE SA DRUŠTVOM, OBUCITE:
Polo majicu, duks sa kapuljačom, farmerke. Opušteno oblačenje znači da opušteno izgledate, ali da se tako i osećate, a često je rezultat promišljenog biranja. Pravite smelije kombinacije, što se tiče uklapanja dezena i aplikacija na slojevima vaše odeće. Za popodnevnu kafu se oblačite onako kako se osećate, ali nemojte biti nemarni, iako vam je možda bio loš dan.

Pročitajte i  Kako da izaberete udobnu obuću?

LEŽERNO ELEGANTNO
ZA IZLAZAK, OBUCITE:
Košulju i farmerke Ovo je klasična kombinacija za izlazak, ali ne stoji svakome isto. Suština je u građi, ali i u košulji. Nisu sve iste. Kod košulje za izlazak obratite pažnju na kroj, materijal, i obavezno je probajte. Predlažemo klasičan kroj koji nije strukiran, ali ni previše opušten. Takav kroj skoro nikad ne izlazi iz mode. Ipak, pažljivo izrađeni detalji poput manžetni na rukavima od drugog materijala, signaliziraće da je vaša košulja poslednja reč trenda. Čisto plava košulja jeste poslovna klasika, a kad je prošarate belim prugama, dobijate suštu suprotnost, utisak opuštene elegancije. Nema potrebe da budete previše agilni sa peglom.

4 STVARI KOJIMA ĆETE UPOTPUNITI SVOJ NOVI IZGLED

1. KARDIGAN
Da li ste primetili da su se džemperi na kopčanje vratili u modu? Ne morate da kradete takav od svog dede, kupite model od tretiranog pamuka zagasito plave boje.

2. PLAVE PATIKE
One su neobične samo zbog svoje boje, ali baš zato su i upadljive. Toliko da uz njih crne pantalone deluju teget. Iskoristite sezonu sniženja da uložite u patike. Osvežiće sve što već imate u ormanu.

3. NAUTIČKI SAT
Ozbiljan sat poput ovog pristaje zimskom moreplovcu. Vodootpornost je poželjna ali ne i presudna. Dopadaju nam se modeli sa smeđom kožnom narukvicom kao kontrast zimskom plavetnilu.

4. PLAVI ŠAL
Možda deluje ekstravagantno, ali je manje neobičan od plave jakne. I manja je investicija. Dodajte ga kao trend detalj svom bež sakou i spremni ste za nagoveštaj lepšeg vremena.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *