Jutarnji rituali koji mogu poboljšati vaš izgled - Men`s Health

Jutarnji rituali koji mogu poboljšati vaš izgled

Početak dana za vas predstavlja šansu da otpočnete sa novim navikama. U ovom tekstu ćemo se fokusirati na 10 načina koji će poboljšati vašu jutarnju rutinu i doprineti tome da bolje izgledate tokom celog dana.

NANESITE SVOJ PREPOZNATLJIV MIRIS

Svakodnevno nanošenje kolonjske vode je svakako za pohvalu. Nepotrebno je objašnjavati zbog čega, ali ono što treba napomenuti jeste da je poželjno koristiti isti miris svaki dan, jer će upravo on ženu ili žene iz vašeg okruženja asocirati upravo na vas.

KONZUMIRAJTE KOFEIN

Crna kafa, isto kao i crni ili zeleni čaj sadrže izvesne doze antioksidanta, čijom konzumacijom ćete zadrzati mlađi izgled. Istraživanja su pokazala da umerenim unošenjem ovih tečnosti smanjujete rizik od pojave dementnosti u starijoj dobi. Osim toga, svima je poznato da upravo šoljica jutarnje kafe predstavlja dozu potrebnu da bi ste se lakše pokrenuli.

Otkrijte: Kako izgleda zdrav doručak?

KORISTITE SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE LICA

Za momentalno sjajniju kožu, dok ste pod tušem, masirajte lice najkvalitetnijim sredstvima za čišćenje. Potražite neki koji sadrži eksfoliant (sastojak koji služi za uklanjanje mrtvih ćelija sa površine kože) ili 2 posto salicilne kiseline, koji će vam pomoći da očistite pore, što će rezultirati čistijom kožom tokom meseca.

SPAKUJTE OBROK

Napravite svoj obrok koji će vam oduzeti svega nekoliko minuta i spasiti vas od viška kalorija koje unosite jedenjem prerađene i brze hrane. Za poslovne muškarce, spremanje hrane za poneti, makar dva puta nedeljno, rezultiraće održavanjem telesne mase, sprečiće nadimanje, a nivo holesterola i krvni pritisak držati u normalnim okvirima.

URADITE 100 SKLEKOVA

To možda zvuči staromodno ili dobro poznato, ali svakako je vrlo dobro za svakog muškarca. Preduzimanje ovog jutarnjeg “napora”, učiniće da vaše ruke i mišići ramenog pojasa izgledaju odlično, što će neminovno podići i nivo samopouzdanja tokom celog dana.

Pročitajte i  5 saveta za poslovni outfit

OBRIJTE SE

Većina žena bi se radije deklarisale kao one koje vole sveže obrijane muškarce, stoga nemojte da vam bude žao da na ovu rutinu izdvajate vreme svakog jutra. Čak iako nemate potrebu za svakodnevnim brijanjem, odvojite koji minut za jednu “brzinsku” procenu situacije oko dužine vaše brade i kose.

Da  li ste znali: Tajna savršenog brijanja (VIDEO)

NANOSITE KREMU ZA PREDEO OKO OČIJU

Lako je prevideti oči, ali predeo oko njih predstavlja jedno od prvih mesta na kojima se mogu videti znaci starenja, koji počinju pojavljivanjem bora. Jutarnjim nanošenjem kreme možete sprečiti sušenje kože i učiniti da se bore manje primećuju.

PERITE ZUBE

Iako postoji dvoumljenje da li zube treba prati pre ili posle doručka, ono oko čega nema dileme je da je jutarnje pranje potrebno kako bi zubi bili zdraviji, a osmeh postao lepši.

JEDITE JAK DORUČAK

Posmatrajte vaše telo kao mašinu. Njoj je potrebno gorivo kako bi dobro funkcionisalo, a neke vrste goriva su bolje od drugih. Pokrenite vaš motor jakim doručkom koji će vam obezbediti dovoljno energije za narednih nekoliko sati. Najbolji doručak predstavlja kombinaciju proteina i sporosagorevajućih ugljenih hidrata. U prilog tome, preporučujemo kombinaciju omleta sa povrćem, ili ako ste u žurbi, izblendirajte voće sa mlekom i dodajte kašiku proteinskog praška.

POKRENITE SE

Jutarnji treninzi predstavljaju naviku koja se pozitivno odražava na telo i njegove performanse, podjednako dobro kao i na vaš um. Na stranu što treninzima postajete više fit, usled njih dolazi do lučenja endorfina(hormona sreće), koji će doprineti tome da se ceo dan osećate odlično, a vašu kožu će učiniti čistijom tokom narednih sati.

Bojan Stanisavljević

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *