"Igra prestola" vam pomaže da budete najbolji u svom poslu - Men`s Health

“Igra prestola” vam pomaže da budete najbolji u svom poslu

Svi koji pomno prate ovu seriju mogu da potvrde da su u svakoj epizodi prikazane različite ratne strategije, sklapanje novih i neočekivanih saveza, ometanje protivnika i promene plana.

Pomažemo vam da izvučete poruku od junaka serije Game of thrones i postanete pametan, uspešan i poslovan muškarac.

Pročitajte i 10 stvari koje niste znali o “Igri prestola”

PITER BEJLIŠ: Sami sebi stvorite šanse za uspeh

Umetnost pivotiranja je verovatno jedna od najpotcenjenijih tehnika koje mogu da se koriste u poslovnim krugovima i, očigledno, u Vesterosu. Izvucite pouku iz neuspeha i učite iz tuđeg iskustva! Piter Bejliš je jedan od osnovnih primera kako je menjanje strane i uspešno plivanje različitim strujama dobra taktika. Maloprstić nam je više puta pokazao kako je pivotiranje neophodno da bi preživeo.

Nedavno je ubedio Sansu Stark da se uda za Remzija Boltona, čak i pored činjenice da je njegov otac, Ruz Bolton ubio njenu majku i brata. S druge strane, dobro se snašao u Vesterosu nakon misterioznog odsustva i savršeno funkcioniše balansirajući između Sersi Lenister i porodice Tarel.

Saznajte i Neustrašivo telo: Vežbaj kao Džejmi Lenister

Ne preporučujemo vam njegove zlobne namere i shvatanje lojalnosti, ali naučite da balansirate i da sami sebi stvarate šanse za uspeh.

DENERIS TARGERIJAN: Učite od nadređenih

Sećate se izreke “Poštuj starije”? Moglo bi se reći da ovaj koncept uopšte nije loš za poslovni uspeh.

Otkrijte i TV likovi čiji stil kopira ceo svet

Deneris Targerijan je svesna svog neiskustva u vladanju i povlačenju pravih poteza, pa je odlučila da sluša svoje mentore Džoru Mormont i Baristana Selmija, koji će pokušati da joj pomognu da zauzme presto i zavlada u Sedam kraljevstva (dok Mormonta ne protera, a Selmija ne ubiju).

Evidentno je da Deneris treba još da uči, da stekne samopouzdanje i da dopusti instinktima da je vode. Potrebni su joj saveti i motivacija mentora, jer još uvek ne veruje sebi i svojim odlukama.

Pročitajte i  Kombinacije za dominacije: 4 ideje za savršen zimski outfit

DŽORA MORMONT: Čast i lojalnost

Verovatno je svim fanovima serije prvi i osnovni simbol časti i poštenja Ned Stark, koji je nažalost platio svojim životom želeći da nas nauči da budemo lojalni, a ako ne možemo da budemo lojalni, onda da budemo pošteni.

Drugi primer iskrenosti i poštenja predstavlja nesrećni Džora Mormont. On je svoju kalisi izdao odajući njenim neprijateljima određene informacije i time je potpuno izneverio njeno poverenje. Međutim, bio je dovoljno pošten i iskren pred Deneris i molio je da mu oprosti što ona nije mogla i proterala ga je iz Saveta.

Kada uprskate: komunicirajte, budite iskreni, objasnite i izvinite se.

Pročitajte i Ove veštine morate da dovedete do savršenstva

Osim toga, nikad nije dobra ideja da izneverite nekoga ko ima zmajeve i osvaja carstva.

TIRION LENISTER: Večiti autsajder

Tirion je jedan od najpotcenjenijih likova u seriji upravo zbog toga što kultura Vesterosa ne vrednuje dovoljno njegove veštine i inteligenciju. Upravo potcenjivanje od strane drugih Tirionu stvara mogućnost da ih iskoristi i preživi.

Ako imate ograničenja i prepreka, pronađite način kako da ih iskoristite i da postanete stručnjak. Ovaj mentalitet autsajdera će vas naterati da radite više, vrednije i napornije čak i kada su vam najmanje šanse za uspeh.

DŽON SNOU: Sklapanje saveza

U seriji Game of thrones, Džon Snou je primoran da sklopi savez sa ljudima koji su mu nekada bili neprijatelji, a sve zarad većeg dobra. Zbog evidentne opasnosti od Belih hodača i Sedam kraljevstava, Džon Snou je prinuđen da napravi neophodno partnerstvo za divljacima i Stanisom Barationom.

Otkrijte i Kako privući novac

Pronalazak pravih saveznika, s kojima možete da se složite, uvek je teško, ali Džon Snou mora da stekne poverenje u divljake (iako su se do juče ratovali).

Upravo ovi pojedinci i mogući saveznici mogu da vas dovedu do ključnog uspeha ili neuspeha, pa je međusobno razumevanje i svesnost zajedničkih interesa od ključnog značlaja.

Tekst A.J.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *