Kako privući novac? - Men`s Health

Kako privući novac?

Uz pomoć malih trikova naučite da poboljšate svoju materijalnu situaciju.

BUDITE SVESNI NOVCA

Novac je vaša energija, stoga je razmenjujte svesno! Kada nešto kupujete, budite svesni toga. Tako ćete više ceniti svoj novac, osvestićete svoje stvarne potrebe i možda shvatiti da vam neke (dotad neizbežne) stavke u budžetu naprosto ne trebaju.

Pročitajte i 12 odlika mentalno jakih (i srećnih) ljudi

BUDITE ZAHVALNI NA PRIHODIMA

Ipak, ne preterujte s budžetom! Koncentrisanost na troškove slična je koncentrisanosti na probleme. Kada ste usmereni na probleme, ne možete videti rešenja. Osim toga, prema zakonu privlačenja, privući ćete još više problema. Ako se fokusirate na troškove, stalno će vam iskakati novi, nepredviđeni. Usmerite se radije na prihode. Budite zahvalni na njima, čak i ako su mali. Budite zahvalni na svemu materijalnom i nematerijalnom što imate, jer zahvalnost kao životni stav uvek donosi obilje.

POSTAVLJAJTE MALE CILJEVE

Ne postavljajte odjednom prevelike ciljeve u vezi s novcem i materijalnim vrednostima. Postavljajte ih u manjim koracima – onako kako se duhovno razvijate. U protivnom vaš sistem to neće moći da prihvati, pa ćete doživeti neuspeh. Obeshrabrićete se i idući put teže pokušati.

Saznajte i Dejvid Gandi: 10 tajni mog uspeha

UVEK DOVRŠITE ZAPOČETO

Ne ulazite u projekte ako nemate energije da ih dovršite jer time energiju dodatno rasipate. Nastavljate da je gubite i nakon što ste od projekta odustali. Naime, svaki započeti projekat znači otvaranje novog energetskog kruga, koji se zatvara tek kada ono što ste započeli i dovršite. Ako ono na šta ste se obavezali (prema sebi ili drugima) ne dovršite, na krugu nastaje pukotina kroz koju vaša energija otiče, čak i kada ste na projekat zaboravili. Ako imate puno nedovršenih projekata, kroz njih gubite jako mnogo energije koja vam je potrebna za nove, finansijski isplative projekte. Da biste sprečili dalje oticanje energije, prvo zatvorite manje krugove, one za koje imate energije. One koji više nemaju smisla možete i raskinuti, ali to učinite s punom svesnošću i s razumevanjem.

Pročitajte i  Nagrada za oči

NAPRAVITE DOBAR TEMELJ

Ne trošite vreme i energiju na izgradnju poslovne i finansijske strukture ako pre toga niste stvorili kvalitetne energetske temelje, jer će bez njih sve strukture biti labilne. Strukture stvorene na kvalitetnim temeljima nakon nekog vremena postaju samoodržive, što znači da im ne treba vaša energiju da bi opstale.

Karijera: Saveti najuspešnijeg čoveka na svetu

Izvor: Lovesensa.rs

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *