Kako da pustite gušću bradu - Men`s Health

Kako da pustite gušću bradu

Da, brada je odraz stava vođe ili mudraca. Žene je smatraju privlačnom, a muškarca koji je nosi gledaju kao na potencijalnog oca svoje dece.

Saznajte koja je brada savršena za vaš oblik lica 

Međutim, mnogi muškarci susreću se sa sledećim problemom: ona jednostavno ne raste dovoljno gusto, zbog čega mnogi izgledaju sa svim suprotno od onoga čemu su se nadali. Ukoliko razmišljate da pustite bradu, evo par saveta koje bi trebalo da uzmete u obzir.

NEPISANA PRAVILA

1. Odbacite mitove

Gustina dlaka na licu, najvećim delom je uslovljena genetikom. Pa ipak, postoje neki proizvodi, kozmetički i medicinski, koji mogu da poboljšaju trenutnu situaciju.

Pročitajte i: Brada koju žene vole

2. Trenirajte

Vežbanje i džogiranje poboljšava cirkulaciju, i povećava nivo testosterona. To znači – više testosterona, više brade. Kako biste nivo testosterona održavali, dovoljno spavajte i čuvajte se od stresa.

3. Ishrana i stres

Nije reč o dijetama, već o zdravoj ishrani, posebno o unošenju dovoljne količine proteina od kojih se sastoji kosa. Smanjite stres, jer upravo on uzrokuje gubitak kose, pa i brade. Takođe, pijte dovoljno vode.

Saznajte šta brada i brkovi govore o vama?

4. Razmislite o vitaminima i drugim suplementima

Dermatolozi preporučuju 2, 5 mg vitamina B7 i vitamina H, ali je uključite u vitamine B1, B12, D, E, beta-karoten i ulje lanenog semena.

Za savršenu bradu koristite ulja!

5. Isprobajte proizvode za eksternu upotrebu.

To su proizvodi koji pospešuju rast brade i uglavnom se sastoje od ulja i masiraju se na područja na kojima želite da progustite dlake. Može se koristiti i za bradu i za kosu.

BUDITE STRPLJIVI

Prvo, budite spremni na obavezu. Puštanje i negovanje brade zahteva vreme i strpljenje. Nemojte je obrijati čim počne da vas svrbi. Ubrzo će svrab nestati, a kao rezultat strpljenja stićiće i nagrada.

Pročitajte i  Novo, decembarsko izdanje Men's Health magazina je u prodaji!

Zašto vam je boja brade drugačije boje od kose?

Kada, konačno, imate bradu kakvu ste želeli, vaš posao nije završen, uvek ćete imati pune ruke posla oko osnovnog održavanja (koristite trimer i makaze). Genetika je ta koja određuje kakva će biti vaša brada. Neki muškarci jedva da i mogu da puste bradu, neki ne mogu uopšte, dok će treći imati bradu savršene gustine.

I na kraju, pravi je trenutak samo da počnete. Tri, četiri, sad!

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *