Vodič za nošenje lana - Men`s Health

Vodič za nošenje lana

Kad hoćete da “ostanete sveži” u toplim danima, nema boljeg izbora od lana.

Saznajte kako da uklopite različite dezene.

Lan je stekao odličnu reputaciju još pre mnogo vekova – bio je zastupljen u svim epohama i uvek je ljudima nudio moderan i sofisticiran izgled.

Najbolji lan raste u dolinama Normandije u Francuskoj i Flandriji u Belgiji, a nije neophodno podsećati da je Francuska kolevka mode.

Stil: Trikovi za prikrivanje velikih grudi!

ZAŠTO LAN?

Lan je prirodna tkanina koja se pravi od stabljika biljke Linum usitati, što znači da je u upotrebi više od 4.000 godina. Od kvaliteta lana, zavisilo je kojoj društvenoj klasi pripadate i nema sumnje da je uvek bio na ceni.

ZAŠTO JE LAN TOLIKO SKUP?

Poput kašmira, cena lana zavisi od procesa laboratorijke obrade. Najbolji i najduži delovi tkanine su oni koji se ručno utkivaju.

Znate li zašto je Džej Zi ikona stila?

KAKO GA NOSITI

Dok su luksuzne tkanine poput kašmira veoma popularne, lan tek stiče epitet popularne tkanine iako je bio zastupljen u tekstilnoj industriji i pre nego što je ona, kao takva, nastala. Zato, ako ga pravilno uskladite sa drugim komadima odeće, to će biti plus za vas – u jednu ruku ste trendseter, a u drugu negujete klasiku.

Laneni sako u kombinaciji sa pamučnom košuljom je dobra kombinacija, dok lanena košulja je odlična uz odela od meke vune.

Pogledajte: Kako kombinovati elegantni sako sa džinsom

KOŠULjA. Lanene košulje kratkih rukava su obično komotnije od vunenih, pa se preporučuje da odaberete model koji je za broj maji od onog koji obično nosite.

PANTALONE. S lanenim pantalonama treba biti oprezan – malo je onih kojima pristaju zbog svog karakterističnog kroja. Modni eksperti nikako ne savetuju onima koji imaju koji kilogram viška da odaberu ovaj materijal.

BLEJZER. Ultimativni elegantni casual komad koji ćete lako upotrebiti u svakoj prilici. Svetlije boje lanenih sakoa ne prestaju da budu pravi hit!

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *