Žene mogu bukvalno da nanjuše muškarčine! - Men`s Health

Žene mogu bukvalno da nanjuše muškarčine!

ŽENE U OVULACIJI PREFERIRAJU MUŠKARCE SA POVIŠENIM NIVOOM TESTOSTERONA

Različita istraživanja su se bavila povezanošću perioda menstrualnog ciklusa u kome se žena nalazi sa telesnim mirisima muškaraca. Određene studije su dolazile da zaključka da žene na vrhuncu plodnosti preferiraju miris muškarca i testosterona. Druga istraživanja su pokazala da žene u ovulaciji privlače muškarci sa visokim nivoima hormona stresa kortikozola.

Pročitajte i Ženska psihologija: Muškarci su najprivlačniji kada…

Kada su u ovulaciji, žene više favorizuju određene muške osobine i više ih privlače muškarci sa dubokom bojom glasa ili izrazito muškim crtama lica, odnosno atraktivne su im sve karakteristike koje su povezane sa hormonom testosteronom.

ISTRAŽIVANJE

Najnovija studija je ispitivala povezanost ženskih preferencija za određene seksualne mirise sa promenom nivoa muških hormona testosterona i kortikozola.

Muški ispitanici su jednu majicu nosili dve noći, tokom kojih im je zabranjeno da koriste mirisne sapune i deterdžente, pića i cigarete, konzumiranje luka, jakih sireva i druge začinjene i jake hrane.

Pročitajte koji parfemi žene dodatno uzbuđuju

Potom su ženski ispitanici morali da mirišu i njuškaju te majice i da rangiraju intenzitet, zadovoljstvo i seksualnost samog mirisa. Upitnik su završile pitanjem u kom se periodu ciklusa nalaze, kao i da li koriste hormonsku terapiju.

Kako bi utvrdili tačne rezultate, naučnici su merili nivo testosterona i kortikozola kod svih muških ispitanika.

Nakon analize, utvrđeno je da žene koje su bile u najplodnijem periodu menstrualnog ciklusa preferiraju miris muškarca sa povišenim testosteronom karakterišući ga kao veoma prijatan i atraktivan. Bitno je napomenuti da pripadnice lepšeg pola nisu pokazale sklonost ka mirisu muškarca sa povišenim nivoom kortikozola.

Međutim, postoje i potpuno oprečna mišljenja tokom kojih se došlo tokom drugih istraživanja, koja tvrde da ne postoji povezanost plodnosti žena sa određenim muškim mirisima.

Pročitajte i  10 prolećnih komada koje morate da imate

Saznajte Tamna strana testosterona:Ovo su posledice viška muškog hormona 

MOGUĆE REŠENJE

Odgovor možda leži u hemikaliji andostenol, koja bi mogla da bude povezana sa muškim mirisima. Muškarci proizvode mnogo više andostenola od žena i nivo testosterona bi mogao da bude povezan sa proizvodnjom ovih molekula, pa bi se onda ispostavilo da su žene reagovale na ove skrivene mirise.

Dok se ne obave dodatna istraživanja, ostaje nejasno da li su ove hemikalije signali muških osobina i kvaliteta ili samo njihov nusprodukt. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *